Navigeren op het lastige pad van de regelgeving voor sportsponsoring

Home » Navigeren op het lastige pad van de regelgeving voor sportsponsoring

Sponsoring is een van de meest gebruikelijke marketingmethoden voor kansspelaanbieders om de bekendheid van hun merk en producten te vergroten en kan zeer nuttig zijn bij het lanceren op een nieuwe markt.

Het sponsorlandschap is echter aan het veranderen, en vooral in 2023 zagen beleidsmakers op verschillende Europese markten de zichtbaarheid van weddenschappen beperken.

Na de lancering van Nye Expekt in Denemarken eerder dit jaar met de Country Manager van het merk LeoVegas, Jacob Schytte, over deze dynamiek.

Vraag: Kunt u uitleggen hoe de betrokkenheid van nye expekt bij de Deense Superliga zal bijdragen aan de marktleiderschapsambities van het merk?

Jacob Schytte: Dit zal een enorme bekendheid opleveren voor de verwachtingen, zowel op tv als op het veld. De competitie is zo’n belangrijk onderdeel van de Deense sportcultuur en we zijn erg enthousiast om daar deel van uit te maken, onze merkaanwezigheid in de vorm van een 3D-tapijt op het veld en de tv-exposure als wedpartner tijdens de rust zullen allemaal een belangrijke bijdrage leveren aan het vergroten van de merkbekendheid.

Ook willen we een krachtig signaal afgeven aan de spelers dat we dit willen, dat we ons engagement serieus nemen en deel willen uitmaken van het spel.

Vraag: Hoe vormt het Deense voetbalpartnerschap van Nye Expekt een aanvulling op de deals van LeoVegas met Manchester City, Inter Milan en Blackpool?

JS: Het Superliga-partnerschap is lokaal en specifieker voor de Deense markt, en het is ook de eerste keer dat we een competitie sponsoren in plaats van een team, waardoor we bekendheid krijgen bij alle teams die in de competitie spelen en een meer onbevooroordeelde aanwezigheid.

De Denen zijn duidelijk ook erg geïnteresseerd in de Premier League, ze wedden mogelijk meer op deze competitie dan op de Superliga, dus met ons Manchester City FC-partnerschap dekken we de twee belangrijkste competities die interessant zijn voor onze Deense klanten.

Onze partnerschappen met teams als Manchester City FC en Inter Milan FC zijn mondiaal van aard en bereiken daarom een breder, diverser publiek via lokale en internationale bekendheid.

Vraag: Nu veiliger gokken en spelersbescherming in veel markten in de schijnwerpers staan, hoe zal LeoVegas deze partnerschappen in evenwicht brengen met verantwoorde kansspel-verplichtingen?

JS: We nemen de bescherming van spelers altijd serieus; het is een fundamenteel onderdeel van alles wat we doen, er zijn strikte richtlijnen die we volgen vanuit de regelgeving in de markten waarin we aanwezig zijn, en we werken er voortdurend aan om ervoor te zorgen dat we onze klanten de allerbeste, maar ook veiligste en volledig conforme spelervaring bieden in alle markten waar we aanwezig zijn.

Vraag: Maakt u zich überhaupt zorgen over de toekomstige levensvatbaarheid van dergelijke regelingen als gevolg van de toenemende beperkingen op reclame en sponsoring in heel Europa?

JS: Het is waar dat de regelgeving op sommige markten restrictiever wordt en Denemarken lijkt daar een van te zijn, we zullen moeten zien hoe de zaken zich in de toekomst zullen ontwikkelen en zullen ons dienovereenkomstig aanpassen als/wanneer dingen veranderen.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.