NBA, MLB en NHL lanceren een campagne voor veiliger weddenschappen met steun van de bookmaker

Home » NBA, MLB en NHL lanceren een campagne voor veiliger weddenschappen met steun van de bookmaker

Drie van de vier grote Amerikaanse sportcompetities hebben een nieuwe campagne voor veiliger gokken gelanceerd, getiteld Never Know What’s Next, in samenwerking met een reeks sportsbook-partners.

De NBA, NHL en MLB hebben het initiatief vandaag gezamenlijk gelanceerd in samenwerking met de National Council on Problem Gambling, waarbij de advertentie zijn debuut maakte tijdens de basketbalwedstrijd Cleveland Cavaliers vs Philadelphia 76ers, uitgezonden op TNT.

Een centraal doel van de campagne is het overbrengen van de boodschap dat weddenschappen uitsluitend als een vorm van entertainment moeten worden behandeld, belangrijke aandachtsgebieden voor de campagne zijn onder meer het aanmoedigen van inzetlimieten en het spelen binnen de mogelijkheden van de speler.

Scott Kaufman-Ross, senior vice-president hoofd gaming van de NBA; New Business Ventures zei: Het samenwerken met onze collega-sportcompetities, gaming-operatorpartners en verantwoordelijke gaming-partners geeft extra gewicht – vooral voor jonge spelers – aan deze gedeelde prioriteit om impact te hebben op verantwoord gaming-onderwijs in de Verenigde Staten.

Ervoor zorgen dat fans zich bewust zijn van het inherente risico als ze ervoor kiezen om te wedden en het corrigeren van de misvatting dat wedden op sport een goede manier is om geld te verdienen, zijn een integraal onderdeel van de NBA-aanpak van legale sportweddenschappen.

Sportweddenschappen zijn in de VS de afgelopen vijf jaar in snel tempo gegroeid sinds de PASPA-wetgeving – die de praktijk verbood en de sector op grote schaal beperkte – in 2018 werd ingetrokken.

Als weerspiegeling van een trend die te zien is in reeds lang bestaande markten zoals Europa, zagen bookmakers de daaropvolgende vijf jaar sponsor- en marketingovereenkomsten ondertekenen met sportcompetities, teams en spelers in de VS.

Zoals het er nu uitziet, zijn weddenschappen nu legaal in 36 Amerikaanse staten plus Washington DC en hebben spraakmakende exploitanten samengewerkt met de meest spraakmakende sportcompetities en de NBA heeft bijvoorbeeld sponsorovereenkomsten getekend met FanDuel en DraftKings, terwijl de MLB een deal met Bally’s Corporation.

Ook in lijn met de Europese ontwikkelingen is er bij de Noord-Amerikaanse marketing en sponsoring van sportweddenschappen steeds meer aandacht gekomen voor het bevorderen van veiliger gokken als onderdeel van commerciële arrangementen, zoals de onlangs aangekondigde Never Know What’s Next-campagne.

Naast de National Council on Problem Gambling heeft de campagne ook de steun gekregen van de bovengenoemde operators DraftKings en FanDuel, evenals van Fanatics Sportsbook en ESPN Bet-moedergroep PENN Entertainment.

Casey Brett, Senior Vice President Business Development van MLB, merkte op: We zijn ongelooflijk trots om samen met de NBA, NHL en onze operatorpartners deel uit te maken van deze belangrijke campagne.

Het is van het grootste belang dat onze fans weten hoe ze dit op een verantwoorde manier moeten doen als ze wedden en dit initiatief is slechts een klein maar belangrijk onderdeel van onze voortdurende inzet om ervoor te zorgen dat sportweddenschappen veilig blijven voor iedereen die ervoor kiest om te wedden.

Never Know What’s Next, dat gepromoot zal worden via de sociale kanalen van de NBA, MLB en NHL, en tijdens de eerder genoemde Cavaliers vs 76ers-game, hamert – zoals de naam al doet vermoeden – op het punt dat sport altijd onvoorspelbaar is, en dus een weddenschap kan nooit zeker zijn.

Deze campagne zet onze voortdurende inzet voort om fans te informeren over het belang van verantwoord spelen, aldus Keith Wachtel, Chief Business Officer van NHL.

Nu meer fans dan ooit de mogelijkheid hebben om legaal te wedden in hun thuisstaat, is het absoluut noodzakelijk dat we samenwerken met onze media en sportsbooks-partners, evenals met onze vrienden bij de NBA en MLB, om de risico’s te informeren en te benadrukken en aan te moedigen het belang van het stellen van grenzen en verantwoord spelen, vooral onder onze groeiende fanbase in de jongere doelgroep.

Tip : for sale : www.ice.bet

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.