Nederland bereidt zich voor op strengere regels voor online kansspelen!

Home » Nederland bereidt zich voor op strengere regels voor online kansspelen!

De minister van Rechtsbescherming Franc Weerwind heeft een voorgestelde wijziging van de regels voor online kansspelen geschetst, hij wil zorgen voor een persoonlijk moment van contact als spelers hun maandelijkse limiet van meer dan € 350 euro (€ 150 euro voor minder dan 24 jaar) willen verhogen.

De nieuwe regels zouden eind 2024 van kracht worden.

Spelers zouden hun grenzen mogen stellen, zonder dat er voorlopig geen harde limiet is aan uitgaven. Een woordvoerder van de minister zei dat die optie werd onderzocht, maar dat een juridische verandering nodig zou zijn.

Hij benadrukte ook dat de pagina’s waar spelers hun grenzen stellen een neutrale look moeten hebben als de meest saaie internetpagina op aarde om te voorkomen dat spelers worden gelokt door dingen als foto’s van geld en dure auto’s.

Hij zei dat spelers automatisch automatisch zouden worden uitgelogd als ze hun spel of tijdslimiet overschrijden, de nieuwe regel zal pas in de herfst van 2024 van kracht worden.

Eerder deze week actualiseerde de Nederlandse kansspelregulator Kansspelautoriteit (KSA) haar richtlijnen over hoe operators ervoor moeten zorgen dat ze voldoen aan de Nederlandse wet op de wet op de financiering van witwassen en terrorismefinanciering, die de afgelopen jaren verschillende updates heeft gezien.

Op basis van onderzoek, feedback en vragen van licentienemers heeft het nieuwe richtlijnen geïntroduceerd voor risicobeheer, cliëntenonderzoek, het melden van verdachte transacties, het bijhouden van gegevens en het toezicht op en de handhaving van regelgevingsmaatregelen.

Er zijn nieuwe verplichtingen voor monitoring en interventie in gevallen van tekenen van kansspelverslaving of dwangmatig spelen bij klanten.

De KSA zei dat het van mening was dat nieuwe richtlijnen noodzakelijk waren omdat er verwarring was bij exploitanten vanwege de crossover tussen monitoringvereisten voor verslaving en schade en hun taken onder de wet op het witwassen van geld.

In september heeft de KSA voor het eerst meldingen gedaan met betrekking tot inbreuken op de Wet op de Nederlandse Wetshandel en Terrorismefinanciering namelijk Betent en hadden onvoldoende stappen ondernomen om aan hun verplichtingen te voldoen.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.