Nederlandse Loterij bevestigt Blok als nieuwe CEO

Home » Nederlandse Loterij bevestigt Blok als nieuwe CEO

Nederlandse Loterij heeft aangekondigd dat Arjon Blok, momenteel Chief Financial Officer van de Nederlandse Nationale Loterij, de nieuwe CEO wordt.

CEO van de Nederlandse Loterij Blok zal uiterlijk 1 september 2024 in deze functie stappenen op deze datum loopt de termijn van huidig CEO Niels Onkenhout bij de Nederlandse Loterij af.

Blok is tevens mededirecteur van de Nederlandse Loterij en sinds eind 2016 CFO van de organisatie.

Hij vervulde deze rol ook op interim-basis voordat hij de functie fulltime op zich nam. Daarvoor werkte hij voor RWE, waar hij senior functies vervulde, zoals CFO voor de RWE Retail-afdeling.

Blok bracht ook tijd door bij Essent, NS Reizigers en de Nederlandse Staatsloterij voorafgaand aan de fusie met de Lotto in 2016 tot de Nederlandse Loterij, overigens begeleidde Onkenhout deze fusie kort nadat hij CEO werd.

Allereerst wil ik mijn oprechte waardering uitspreken voor het bestuur van de Nederlandse Loterij met Niels als CEO en Blok als CFO, aldus Alexander Pechtold, voorzitter van de Nederlandse Loterij.

Zij hebben de afgelopen zeven jaar de organisatie helpen ontwikkelen tot een gezonde thuisbasis voor sterke gaming-merken, waar de belangen van de speler altijd voorop staan door een onderscheidend verantwoord spelbeleid en een groeiende bijdrage terug aan de samenleving.

Blok de ideale kandidaat voor de rol van CEO Pechtold voegde eraan toe dat Blok opviel als de ideale kandidaat bij de bespreking van een opvolger voor Onkenhout.

Pechtold: Onder leiding van Arjan kenmerkt de organisatie zich na de fusie in 2016 door aanhoudend positieve financiële resultaten.

Ook heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan het versnellen van de digitale transformatie.

We hebben er vertrouwen in dat we met deze nieuwe raad van bestuur – aangevuld met een nieuwe te werven CFO – op de lange termijn een sterk team zullen hebben om de Nederlandse Loterij naar het volgende hoofdstuk te brengen.

De Nederlandse Loterij zal nu een zoektocht starten om een nieuwe CFO te identificeren en te benoemen.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.