Over-the-top (OTT) streamingplatform Netflix gaat een nieuwe documentaire uitzenden over zevenvoudig Formule 1-kampioen Michael Schumacher, die op 15 september uitkomt.

De film, getiteld ‘Schumacher’, vertelt het ‘langverwachte’ en definitieve verhaal van de carrière van de Duitse coureur, van karten in Kerpen tot het behalen van zijn record zevende kampioenschap in 2004.

Met interviews van zijn vrouw Corinna, hun twee kinderen Gina en Mick, en voormalige rivalen en collega’s in de Formule 1 belooft de documentaire ongezien archiefmateriaal, dat iets meer dan 30 jaar nadat Schumacher zijn Formule 1-debuut maakte in België zal verschijnen.

Schumacher stopte in 2012 met racen en liep in 2013 ernstige verwondingen op bij een ski-ongeluk, waarvan hij thuis nog steeds herstelt.

Kai Finke, directeur EMEA TV-licentieverlening Netflix, legt uit: Dit zeer persoonlijke portret van Michael Schumacher zal zijn fans die zijn carrière volgden inspireren en raken, en deze iconische persoonlijkheid introduceren bij onze leden over de hele wereld die misschien niet bekend zijn met de enorme formule van de ster.

De film is geproduceerd door Benjamin Seikel en geregisseerd door Vanessa Nocker, die beiden eerder werkten aan een documentaire die het verhaal van de Duitse tennislegende Boris Becker uitbeeldt.

Schumachers persvoorlichter en manager, Sabine Kehm, zei bij het uitbrengen van de documentaire: Michael Schumacher heeft het professionele imago van een coureur opnieuw gedefinieerd en nieuwe normen gesteld.

In zijn zoektocht naar perfectie spaarde hij zichzelf noch zijn team en dreef hen naar de grootste successen.

Hij wordt over de hele wereld bewonderd om zijn leiderschapskwaliteiten.

Hij vond de kracht voor deze taak en de balans om thuis op te laden, bij zijn familie van wie hij afgodisch houdt.

Om zijn privé-sfeer als krachtbron te behouden, heeft hij zijn privé-leven altijd strikt en consequent gescheiden van zijn openbare leven.

Deze film vertelt over beide werelden, het is het geschenk van zijn familie aan hun geliefde echtgenoot en vader.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.