Nieuwe Nederlandse regels voor verantwoord gokken van kracht worden in werking gesteld

Home » Nieuwe Nederlandse regels voor verantwoord gokken van kracht worden in werking gesteld

De maatregelen omvatten nieuwe depotlimieten namelijk nieuwe regels voor verantwoord kansspel zijn gepubliceerd in het Nederlandse staatsblad en zijn op (3 juni) in werking getreden en de maatregelen omvatten nieuwe financiële controles wanneer spelers meer dan een bepaald bedrag storten.

De Nederlandse kansspelregulator Kansspelautoriteit (KSA) merkte op dat hoewel het beleid van kracht is geworden, sommige regels vanaf 1 oktober zullen worden gehandhaafd om operators de tijd te geven om wijzigingen aan te brengen in hun IT-systemen en om indien nodig meer personeel aan te werven.

Tegen 1 oktober moeten operators financiële controles uitvoeren wanneer spelers van 18 tot 24 jaar meer dan € 300 storten of wanneer spelers ouder dan 24 jaar meer dan € 700 storten.

Exploitanten moeten zich ervan uit te stellen dat de spelers het zich kunnen veroorloven om te gokken met het gestorte bedrag, als een speler wordt geacht zich een dergelijk verlies niet te kunnen veroorloven, moeten operators toekomstige stortingen voor een kalendermaand blokkeren.

Uitzonderingen kunnen alleen in specifieke omstandigheden tot het uiterste worden gemaakt, zoals die professionele pokerspelers die een grotere storting voor een toernooi moeten doen.

Andere nieuwe maatregelen omvatten een nauwere real-time monitoring van het gedrag van spelers voor zowel online gokken als online kansspel, exploitanten moeten binnen een uur na het identificeren van tekenen van schadelijk gokgedrag ingrijpen, ongeacht het tijdstip. Tekenen om te controleren zijn onder andere: langere uren spelen ’s nachts en meer dan zes uur per dag, continue inzet en herhaalde stortingen.

Kritiek van de industrie

De Nederlandse Vereniging voor online kansspel (NOGA) waarschuwde het parlement voor de risico’s van verdere beperkingen voor de industrie. Het publiceerde nieuw onderzoek van IPSOS en merkte op dat strikte maatregelen contraproductief kunnen zijn, waardoor de kanalisering van de legale markt mogelijk wordt geschaad.

Uit de vierde Nederlandse online Gambling barometer-studie bleek dat consumenten bereid zouden zijn om zich tot exploitanten zonder vergunning te wenden als ze met veel beperkingen worden geconfronteerd.

Van bijzonder belang, bleek uit de studie dat bijna de helft van de risicovolle gokkers niet bereid is om online bewijs van inkomsten te tonen om te gokken.

NOGA heeft ook kritiek geuit op de plannen van de nieuwe coalitieregering om de kans op overheidsbelasting in Nederland te verhogen, na zes maanden onderhandelen zegt de (PVV) een basis te hebben om een coalitieregering te vormen met de Partij voor Vrijheid en Democratie (VVD), de Nieuwe Partij voor Sociaal Contract (NSC) en de Boeren-Beweging (BBB).

Een voorgestelde budgettaire bijlage van de coalitieovereenkomsten vermeldt een structurele belastingverhoging in de kansspelbelasting tot 37,8 procent.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.