Gustavo José de Guimarães, de nieuwe secretaris van SECAP, het agentschap dat de ontwikkeling van het Braziliaanse openbare beleid voor de landbouw-, energie- en loterijsectoren leidt, heeft onthuld dat de regering verwacht dat de sector sportweddenschappen voor het einde van het jaar gereguleerd en operationeel zal zijn tegen 2022.

Volgens opmerkingen van het lokale verkooppunt Valor, gedeeld door BNL Data, verzekerde Guimarães dat het doel is om de markt voor sportweddenschappen operationeel te hebben vóór het FIFA Wereldkampioenschap voetbal in 2022 hoewel de regering zich ervan bewust is dat het bereiken van deze datum een ​​uitdaging zal zijn.

Vorige week ondertekende de Braziliaanse president Jair Bolsonaro een federale wet die een aantal sectoren regelt, waaronder sportweddenschappen.

Het gewijzigde artikel herstructureert de basis van het belastingregime naar GGR in plaats van een bruto-inzetwaarde van de weddenschappen, zoals oorspronkelijk voorgesteld.

Deze verandering brengt volgens Guimarães de Braziliaanse wet in lijn met internationale praktijken en maakt de lokale markt aantrekkelijker voor investeerders.

Het is een amendement, maar het is nu in lijn met wat het secretariaat heeft besproken, de wet van 2018 was erg belangrijk, maar op het gebied van belastingen was het heel anders dan wat we kunnen zien in internationale praktijken zei hij.

Hij voegde eraan toe dat we dit onderwerp hebben besproken met marktagenten, internationale regelgevers en potentiële investeerders voordat we tot de conclusie kwamen dat de wet de aantrekkingskracht van de Braziliaanse industrie zou schaden.

Aan de andere kant onthulde de secretaris dat de regering verwacht $ 1,5 miljard per jaar te verzamelen, in plaats van een eerdere schatting van $ 380 miljoen.

De Schatkist zou ook elk jaar ongeveer $ 135 miljoen kunnen waarnemen. Bovendien zei Guimarães dat deze modaliteit voor sportweddenschappen een wijziging van het belastingmodel rechtvaardigt, aangezien wanneer een kansspelmodel met vaste kansen wordt aangenomen exploitanten de mogelijkheid hebben om negatieve resultaten waar te nemen.

Aan de andere kant zou dit nieuwe regime exploitanten helpen hogere inkomsten te ervaren. De secretaris nam de functie vorige maand over en vervangt Pedro Calhman de Miranda, die sinds augustus 2020 de leiding had over het secretariaat.

Naast de uitdaging om eindelijk de lokale markt voor sportweddenschappen te starten, zal Guimarães ook toezicht houden op de lancering van nieuwe staatsloterijen en de instantloterij LOTEX.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.