De federale regering zal een centraal monitoringsysteem krijgen voor betere prestaties en het genereren van inkomsten zei minister Akume.

Nigeria, de minister van Speciale Taken en Intergouvernementele zaken, George Akume, heeft gezegd dat de Nigeriaanse regering binnenkort een centraal controlesysteem voor gokken in het land zal verwerven.

Sprekend op de eerste National Gaming Conference georganiseerd door de National Lottery Regulatory Commission (NLRC), zei Akume dat het systeem de prestaties van de commissie en het genereren van inkomsten zou verbeteren.

Het thema van de tweedaagse conferentie van deze week in Lagos was de game-industrie herpositioneren voor betere prestaties en meer inkomsten voor belanghebbenden in de 21e eeuw.

Zoals gerapporteerd door de Daily Nigerian, vertelde Akume de conferentie dat het centrale monitoringsysteem de commissie en haar zusteragentschap het National Lottery Trust Fund, in staat zou stellen de prestaties van hun regelgevende functies en het verstrekken van fondsen aan goede doelen te verbeteren.

Hij zei: Het CMS is zeer wenselijk om de overheid in staat te stellen lekkages in de game-industrie te blokkeren en discrepanties te elimineren die vaak worden waargenomen in de boeken van sommige operators.

Dit zal ongetwijfeld de transparantie en verantwoordelijkheid in de industrie verankeren, waardoor het voor alle belanghebbenden een stuk eenvoudiger wordt.

Gamen om de Nigeriaanse economie te helpen Akume zei dat de Nigeriaanse game-industrie een sleutelrol zou kunnen spelen bij het financieren van de armoedebestrijdingsprogramma’s van de overheid.

Hij zei: Zoals we allemaal weten, is de Lottery Commission in 2005 opgericht door de wet van de Nationale Assemblee om de regering in staat te stellen de activiteiten van de loterijactiviteiten in Nigeria goed te organiseren.

Verschillende belanghebbenden hebben zich ingespannen om via loterijen inkomsten te genereren voor de overheid, maar het is triest om te constateren dat de inkomsten uit loterijen als gevolg van belangenconflicten nog steeds achterblijven bij het industriële potentieel.

Akume zei dat uit rapporten bleek dat de Nigeriaanse gaming-industrie, inclusief internationale belanghebbenden in 2019 meer dan N250 miljard (€ 513 miljoen) opbracht, maar dat de inkomsten voor de overheid niet hoger waren dan N1 miljard.

Lanre Gbajabiamila, directeur-generaal van NLRC, vertelde de conferentie dat de commissie met belanghebbenden uit de industrie en overheidsfunctionarissen zou werken aan de wijziging van bestaande loterijwetten.

Hij zei dat de wijziging een wetgevend en regelgevend kader zou bieden dat de industrie ten goede zou komen.

Hij zei: Het is algemeen bekend dat de industrie is geëvolueerd en technologie heeft geadopteerd om zoveel te optimaliseren dat de bestaande wetten niet de realiteit of trend van de Nigeriaanse game-industrie weerspiegelen.

We zijn optimistisch dat voor het einde van het jaar de National Gaming Bill 2021 in de wet zal worden omgezet.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.