De dichtstbevolkte deelstaat van Duitsland HHW heeft een aanbesteding geopend voor online tafelspellen zonder poker.

Nordrhein-Westfalen is de eerste staat geworden die een aanbesteding heeft geopend voor concessies om online tafelspellen aan te bieden onder de nieuwe Duitse kansspelwetgeving.

Het Vierde Staatsverdrag inzake kansspelen, dat op 1 juli in werking is getreden, introduceert een landelijke gelicentieerde markt voor online slots en poker in Duitsland, maar laat individuele staten de controle over niet-poker online tafelspellen.

Elk van de 16 Duitse deelstaten kan concessies verlenen voor het spelen van niet-poker tafelspellen, of ze nu RNG’s of live dealers gebruiken.

De uitzondering werd gemaakt om staten toe te staan ​​een monopolie over het segment te behouden als ze dat willen.

Nordrhein-Westfalen is nu de eerste staat die een aanbesteding opent en biedt tot vijf tienjarige licenties.

Exploitanten die al een licentie hebben om andere spelproducten aan te bieden, hebben een aparte licentie nodig.

Ze mogen maximaal twee sites gebruiken om live kansspelen uit te zenden.

Ondertussen heeft de Duitse deelstaat Saksen-Anhalt vorige maand Anne Poggemann aangesteld als het eerste hoofd van de Glücksspielaufsicht, de nieuwe toezichthoudende autoriteit voor kansspelen in Duitsland.

In juni stemde de Duitse wetgever, de Bondsdag om de kansspelbelasting goed te keuren die hoort bij de nieuwe gokwetgeving van het land, waarbij een belasting van 5,3 procent wordt ingevoerd op online gokautomaten en pokeromzet.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.