Oekraïne overweegt online spelverbod voor militairen

Home » Oekraïne overweegt online spelverbod voor militairen

President Volodymyr Zelensky kreeg een petitie van een Oekraïense soldaat.

President Volodymyr Zelensky overweegt naar verluidt een oproep om online kansspelen voor leden van de strijdkrachten te verbieden, een petitie over de kwestie die door een soldaat was gestart, had snel de 25.000 handtekeningen overtroffen die nodig waren om zich te kwalificeren voor presidentiële overweging.

Pavlo Petrychenko, een lid van de 59e brigade, zei dat hij het bewustzijn wilde vergroten van de schade die de kansspelindustrie veroorzaakt voor het Oekraïense leger en de Oekraïense samenleving, hij riep op om online spelen te verbieden voor alle militairen door de staat van beleg.

Hij zei dat spelen voor sommige dienstpersoneel een manier wordt om met stress om te gaan en snel dopamineverslaving veroorzaakt, waardoor zelfbeheersing wordt verzwakt.

Hij noemde gevallen van soldaten die hun salarissen uitgeven aan spelen en leningen moeten afsluiten, wat leidt tot schulden en de verleiding om militaire uitrusting te verpanden niet alleen zichzelf, maar ook hun medeburgers, maar ook hun medeburgers.

De soldaat zei dat sommige gokbedrijven specifiek de marketing op leden van de strijdkrachten richten door militaire symbolen te gebruiken en hun bedrijf te witwassen door middel van kleine liefdadigheidsdonaties.

Hij suggereerde ook dat Russische kansspelexploitanten zich richtten op Oekraïense soldaten om toegang te krijgen tot persoonlijke gegevens.

Naast het verbod op gokken, roept de petitie op tot een verbod op liefdadigheidsorganisaties en regels om pandjeswinkels te verbieden drones en warmtebeeld vormingsapparaten te accepteren.

In zijn toespraak op 2 april zei president Zelensky: Ik heb het hoofd van de veiligheidsdienst van Oekraïne (SBU), de speciale communicatiedienst, het ministerie van Digitale Transformatie en de secretaris van de Nationale Veiligheids en Defensieraad opgedragen om alle analyses over deze kwestie te verzamelen en volgende week een oplossing voor te stellen.

Oekraïne her reguleerde spelen in juli 2020 en vorige maand zei het Economisch Veiligheidsbureau voor Oekraïne (ESBU) dat het UAH700m (€ 17,3 miljoen) in beslag had genomen van een account van een kansspelexploitant vanwege vermeende belastingontduiking.

Het noemde het betrokken bedrijf niet en beschreef het alleen als een toonaangevende operator op de Oekraïense markt.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.