Pachinko (パチンコ) is een mechanisch spel dat van oorsprong uit Japan komt en beschouwd wordt als een arcadespel maar veel vaker als een gokautomaat. Pachinko (Beeldverslag uit Japan)

Okura Holdings is een beursgenoteerd in Hongkong en heeft aangekondigd dat het met ingang van vandaag twee van zijn Pachinko speelhallen in Japan definitief zal sluiten.

De betreffende speelautomaten hallen bevinden zich in totaal verschillende delen van het land: de K’s Plaza Mikatsuki-hal in de stad Ogi in de prefectuur Saga en de Big Apple YouPark Motosumiyoshi hal in de stad Kawasaki in de prefectuur / provincie Kanagawa.

In de verklaring van het bedrijf werd uitgelegd dat deze hallen werden gesloopt hun verslechterende operationele en financiële prestaties sinds het uitbreken van [Covid-19] in Japan in januari 2020 en de daaruit voortvloeiende aanzienlijke daling van het totale klantenverkeer.

Ze voegden eraan toe: Het management was van mening dat in vergelijking met sommige van de andere Pachinko hallen van de groep, die sinds de tweede helft van 2020 geleidelijk klantenverkeer hebben teruggewonnen KS Mikatsuki en BA Motosumiyoshi hun klantenverkeer nog niet hebben kunnen recupereren, ondanks de voortdurende inspanning van de groep.

Rekening houdend met het algemeen ongunstige operationele landschap en de intense concurrentie in de Pachinko industrie was het management van mening dat het voor de groep gunstiger zou zijn om zijn middelen te richten op de meer veelbelovende Pachinko speelhallen door de klantervaring daar te verbeteren en verdere verliezen te minimaliseren door te sluiten door de Pachinko speelhallen met zwakkere prestaties.

Door de sluitingen is het totale aantal Pachinko hallen die eigendom zijn van Okura teruggebracht van 17 naar 15 waarvan de meeste in de zuidwestelijke regio Kyushu in Japan, voornamelijk in de prefectuur Nagasaki.

De sluiting van de KS Mikatsuki-hal betekent echter dat het bedrijf niet langer aanwezig is in de prefectuur Saga in Kyushu.

Vorige maand kondigde Okura aan dat het zijn inkomstenstromen zou diversifiëren door de aankoop van eigendommen waaronder de aankoop van een perceel van 650 vierkante meter met een gebouw van zeven verdiepingen en een parkeerplaats in het Sumiyoshimachi gebied van Nagasaki.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.