Scientific Games Corporation heeft het vertrek aangekondigd van senior executive Keith O’Loughlin te midden van berichten dat hij een overname van de sportweddenschappen van de groep door motorsportmagnaat Eddie Jordan steunt.

Scientific Games heeft vrijdagavond laat in een verklaring bevestigd dat O’Loughlin, de senior vice-president van de groep, in juni ontslag nam na vier jaar in functie.

De groep kondigde ook de benoeming aan van een nieuwe chief technology officer voor de OpenSports-divisie, maar noemde deze nieuwe benoeming niet. De nieuwe CTO zal rapporteren aan de CEO van Scientific Games, Jordan Levin.

De verklaring kwam als een verhaal in The Currency, een Ierse zakelijke nieuwswebsite, meldde dat Jordan – een goede vriend van O’Loughlin – een bod van $ 1 miljard (£ 729,2 miljoen / € 849,8 miljoen) leidt op de OpenBet-divisie de afgelopen weken door Scientific Games op de markt is gebracht in een poging zijn schulden te verminderen.

Terwijl Scientific Games, met het hoofdkantoor in Las Vegas, verschillende opties bekijkt om de OpenBet-activiteiten af ​​te stoten, zei The Currency: Jordan heeft met de steun van O’Loughlin, belangstelling getoond voor de divisie.

Bij de aankondiging van het plan om zijn sportactiviteiten in juni af te stoten, had de Nasdaq-beursgenoteerde Scientific Games gezegd dat het niet van plan is commentaar te geven op of updates te geven over deze zaken, tenzij en totdat het vaststelt dat verdere openbaarmaking gepast of vereist is op basis van de dan geldende feiten en omstandigheden.

Bij de aankondiging van de exit herhaalde de leverancier dat hij “geen commentaar zal geven op verdere speculaties.

De aankondiging van het vertrek van O’Loughlin kwam kort nadat The Currency-verhaal op vrijdag live ging hoewel Scientific Games beweert dat de voormalige chief executive van Boylesports Online en sportsbook-directeur bij Ladbrokes Coral de groep vorige maand uit eigen beweging verlieten.

Zijn LinkedIn-profiel is nog niet bijgewerkt om de verandering weer te geven O’Loughlin was executive vice-president van OpenBet voordat het in 2018 door NYX Gaming Group aan Scientific Games werd verkocht.

Sindsdien heeft hij de sportweddenschappen van de groep geleid en de groei op de snelgroeiende Amerikaanse markt gestimuleerd.

In juni zei Scientific Games dat het strategische alternatieven evalueert om de desinvesteringen uit te voeren voor zowel zijn sport- als loterijactiviteiten, waaronder een beursgang of een combinatie met een overnamebedrijf voor speciale doeleinden of een verkoop of een strategische combinatie met een ander bedrijf.

De desinvestering is gepland om het bedrijf te positioneren voor “duurzame groei”, waarbij CEO Barry Cottle het belang benadrukt van het verminderen van schulden om stabiliteit op lange termijn te bieden.

Aan het einde van het proces zal Scientific Games bestaan ​​uit toonaangevende gaming-, igaming- en SciPlay-bedrijven.

Met deze focus is het van plan om zijn digitale aanbod binnen drie jaar uit te breiden tot “vergelijkbaar in omvang met de land-based gaming-business, aldus Cottle.

Hij voegde eraan toe: Deze aankondiging weerspiegelt belangrijke stappen om onze portefeuille te optimaliseren en onze balans te versterken door aanzienlijk te vertragen, terwijl we ons ook richten op investeringen in onze grootste groeimogelijkheden.

Vorige week kondigde Scientific Games ook aan dat het een voorstel heeft ingediend om de 19% van zijn social gaming-divisie SciPlay Corporation, die het nog niet bezit, te verwerven in een deal van $ 1,9 miljard, waardoor de divisie een volledige dochteronderneming wordt.

Aandeelhouders van SciPlay zouden 0,250 aandelen Scientific Games ontvangen voor elk aandeel van SciPlay.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.