De European Gaming and Betting Association (EGBA) heeft bevestigd dat een onafhankelijke instantie haar gedragscode voor verantwoorde reclame tijdens Euro 2020 zal controleren.

EGBA zet zich in voor onafhankelijke advertentiemonitoring voor Euro 2020 De European Advertising Standards Alliance (EASA) is de instantie die de advertenties moet controleren, terwijl het wereldwijde analysebedrijf Nielsen de advertentie-inhoud van EGBA-leden volgt.

De tracking zal worden uitgevoerd via sociale media en digitale advertenties, evenals televisie, specifiek gericht op vier EU-landen – Griekenland, Roemenië, Zweden en Ierland.

De EASA stuurt vervolgens de analyse van de tracking resultaten naar de EGBA, eventueel inclusief suggesties voor verbetering van de gedragscode.

EGBA secretaris-generaal Maarten Haijer zei: EGBA-leden zetten zich in om op een maatschappelijk verantwoorde manier te adverteren, vooral tijdens prominente evenementen zoals de EURO 2020- voetbalkampioenschappen.

De code voor verantwoorde reclame van EGBA zet deze verbintenis in de praktijk en onafhankelijke monitoring van de code door derden zal zowel de naleving als het vertrouwen in de code ondersteunen.

We hopen dat kansspelautoriteiten in heel Europa de inspanningen van EGBAleden zullen erkennen om de lat hoger te leggen op het gebied van verantwoorde advertentienormen.

EGBA lanceerde haar reclamecode in april 2020, het bevat een sectie over inhoud-moderatie en hoe reclame voor kansspelen eruit moet zien, evenals een focus op de bescherming van minderjarigen, waarbij advertenties niet mogen worden getoond tijdens uitzendingen gewijd aan minderjarigen, terwijl ook details worden gegeven over tools voor leeftijdsscreening op sociale media om minderjarigen te beschermen.

De code dekt ook de eerste maatregelen in hun soort voor marketing via sociale media, in termen van leeftijdsbeperking op de social mediaprofielen van Merken/Brands om ervoor te zorgen dat minderjarigen geen toegang hebben.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.