Op inhoud beluste fans zorgen voor een enorme groei in sportweddenschappen/media-deals

Home » Op inhoud beluste fans zorgen voor een enorme groei in sportweddenschappen/media-deals

De opening van de Amerikaanse markt voor sportweddenschappen heeft geleid tot een hausse in zogenaamde convergentieovereenkomsten, aangezien bedrijven voor sportweddenschappen proberen te profiteren van het potentieel van samenwerking met media en sportteams.

Volgens cijfers van KPMG zijn er 18 van dergelijke deals geweest in de eerste helft van dit jaar, vergeleken met 19 in heel 2020.

Het adviesbureau zei dat bedrijven mobiliseren om technologie, data en merkbronnen te delen om een ​​ecosysteem te creëren potentieel ongeveer $ 135 miljard waard aan gokken, mediarechten en reclame.

Deals in de VS omvatten Caesars en DraftKings met ESPN, FanDuel en Caesars met Turner Sports, NBC Sports en PointsBet en William Hill werkt samen met CBS Sports.

Het is niet alleen in de VS, het Australische Tabcorp bevond zich eerder dit jaar in het middelpunt van een biedingsoorlog voor zijn gok- en media-activa, die volgens J.P. Morgan het meest waardevolle onderdeel zijn van de gokgigant.

Het Britse Entain, het Australische BetMakers Technology en investeringsmaatschappij Apollo Management probeerden allemaal de activa op te kopen met het hoogste bod van A $ 4 miljard ($ 3,1 miljard) van BetMakers.

Tabcorp heeft gezegd dat de aanbiedingen het bedrijf, waaronder Sky Sports Network, onderwaarderen en het zal doorgaan met een plan om de weddenschap en mediadivisie af te scheiden van zijn loterijactiviteiten.

Voor de sportweddenschappen is de belangrijkste aantrekkingskracht van dergelijke samenwerkingen het vergroten van het bereik van het publiek en het verbeteren van de spelersbetrokkenheid op een effectievere manier dan eenvoudige reclame of sponsoring.

Als je kijkt naar de typische manier waarop gamingbedrijven mediabedrijven benaderen, zijn het gewoon advertentie-uitgaven, zegt Quirino Mancini, een partner van Tonucci & Partners dat vertaalt zich in mensen die televisie kijken en mensen die getuige zijn van tot wel 11 verschillende merken in een tijdsbestek van 95 minuten.

Wat is de effectiviteit van het bereiken van de markt door uw merk daar gewoon te plaatsen?

Nieuwe technologieën helpen deze convergentie tussen media, entertainment en online gaming te stimuleren en de Covid-lockdowns hebben deze trend mogelijk versneld.

Entain CEO Jette Nygaard-Andersen zei dat het bedrijf heeft ontdekt dat sportgokkers drie keer meer kans hebben om met media om te gaan en meer betrokken zijn bij inhoud dan sportfans die niet wedden.

Ze hebben ook 2,7 keer meer kans om gratis games te spelen en 1,9 keer meer kans om statistieken en analyses te lezen.

Tijdens de recente SBC-top in Barcelona legde ze uit dat het bedrijf in Australië video’s van paardenrenbanen en stallen ontwikkelt om opwinding en spelersbetrokkenheid te stimuleren.

In het VK heeft het een breder klantenbestand en werkt het samen met de Britse omroep ITV om een ​​serie van 10 maanden te ontwikkelen op basis van sportgrootheden.

Het zegt dat dit soort aanvullende inhoud helpt bij het opbouwen van relaties en het verbeteren van de klantloyaliteit, wat een belangrijk punt van zorg is geworden gezien de hoge kosten van spelersacquisitie.

De tweedaagse top wijdde een panel aan de steeds meer verweven toekomst van media, sport en entertainment en vroeg een scala aan sprekers naar de voordelen en het gewenste bedrijfsmodel.

Daria Isakova, Chief Commercial Officer van Parimatch Tech, zei dat nieuwe technologie de Cypriotische operator de afgelopen jaren in staat heeft gesteld verschillende soorten media-inhoud te ontwikkelen, waaronder podcasts, blogs en andere soorten interviews.

Het heeft zich echter gerealiseerd dat het geen mediabedrijf is.

Media hebben hun eigen opvattingen en sterke punten in de manier waarop ze met hun publiek praten, zei ze.

We begrijpen dat we moeten doen waar we goed in zijn, partnering brengt ons meer bereik, meer publiek en geeft ons de mogelijkheid om ons aanbod te versterken.

We werken niet samen met slechts één media. Afhankelijk van de doelstellingen werken we samen met verschillende media.

Columns bij het ene bedrijf en blogs bij het andere, het grote merk is erg goed, maar vanuit het oogpunt van de exploitant van sportweddenschappen heb je verschillende partners nodig op verschillende gebieden die dicht bij de doelen van je bedrijf liggen.

Dr. Matthias Kirschenhofer, lid van de raad van bestuur bij het Duitse mediabedrijf Sport1 Medien, zei dat zijn bedrijf ook de weg heeft gekozen om te doen waar het goed in is, in plaats van te proberen zijn eigen sportsbook te ontwikkelen.

We hebben de keuze gemaakt om deze markt niet te betreden omdat we dingen willen doen waar we briljant in zijn, zei hij.

We willen ons brede publiek geweldige shows en hoogtepunten brengen, we hebben een zeer succesvolle Champions League-show en we willen ons concentreren op onze kracht.

We willen een breed publiek voor onze partners krijgen, in Azië bemoeilijkt het ontbreken van gereguleerde markten de mogelijkheden voor sportaanbieders, maar er is wel vraag naar content.

Azië staat erg open voor het publiceren van interessante verhalen, zegt Isakova van Parimatch.

We werken samen met een pr-bureau, we kijken naar de markt om de trends te begrijpen en hoe we verder kunnen met lokale media.

Als er regelgeving zou komen in jurisdicties zoals Japan, waar de regering naar verluidt overweegt de regelgeving voor sportweddenschappen uit te breiden, is het een goede gok dat er een vergelijkbare haast zou zijn met mediabindingen als in de VS.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.