Allied Esports Entertainment, Inc, de op de Nasdaq genoteerde eSports- en pokeronderneming die mede eigendom is van de Chinese online games-operator Ourgame International Holdings, zegt dat het de verkoop van zijn World Poker Tour (WPT)-activa voor US $ 105 miljoen heeft afgerond.

Door de transactie verwerft Element Partners, LLC 100% van de uitstaande kapitaalvoorraad van elk van de juridische entiteiten die gezamenlijk de pokergerelateerde activiteiten van Allied Esport exploiteren of er deel van uitmaken, plus alle activa, na een biedingsoorlog met het Amerikaanse gokbedrijf Bally’s.

Nadat Element Partners in januari oorspronkelijk een bod van 78 miljoen dollar op de WPT had uitgebracht, werd het gedwongen om over de top terug te komen nadat Bally’s in maart met een hoger bod van 100 miljoen dollar kwam.

Zowel Bally’s als Element Partners kwamen uiteindelijk tot een soortgelijk bod, waarbij Allied Esports in april bevestigde dat het het bod van Element Partners zou accepteren op basis van de oorspronkelijke overeenkomst, waarin stond dat het alleen kon worden vervangen door een superieur bod.

Allied Esports zei dat, na de voltooiing van de WPT-verkoop, het bedrijf nu bestaat uit zijn esports-activiteiten plus geldmiddelen uit de verkoop.

Volgens een aanvraag van Ourgame betaalde Adam Pliska, president van Allied Esports en CEO van de WPT, ook dat Adam Pliska, president van Allied Esports en CEO van de WPT, 649.231 dollar betaalde voor verleende diensten in verband met de verkoop plus nog eens 419.327 dollar in verband met een controlewijziging die hij had bedrijf.

Hij blijft aan als directeur van Allied Esports terwijl zijn arbeidsovereenkomst met de WPT is overgedragen aan Element Partners.

De WPT is al lang een van ’s werelds toonaangevende pokermerken en wordt gecrediteerd voor het helpen ontketenen van de wereldwijde pokerboom van de vroege jaren 2000 via zijn baanbrekende toernooi-uitzendingen ’s avonds laat.

Het scala aan live evenementen omvat toernooiseries door Azië, waaronder in Japan, Korea, Vietnam, de Filippijnen, Cambodja, India, Australië en Taiwan.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.