PFA Canada en IBIA starten een tweejarig CPL-integriteits educatieprogramma

Home » PFA Canada en IBIA starten een tweejarig CPL-integriteits educatieprogramma

De Professional Footballers’ Association Canada (PFA Canada) werkt samen met de International Betting Integrity Association (IBIA) aan een sportintegriteitsprogramma, in samenwerking met de IBIA-operatorleden zal PFA Canada het programma ontwikkelen voor spelers en staf in de Canadian Premier League (CPL).

Het tweejarige programma start in mei en heeft als doel zo’n 300 mensen op te leiden.

De belangrijkste focus van het initiatief zal zijn om voorlichting te geven over de bedreiging die sportweddenschap gerelateerde wedstrijdvervalsing met zich meebrengt voor de CPL en dit dekt de risico’s voor de carrière van spelers en de kans dat operatoren en klanten worden opgelicht.

Dan Kruk, uitvoerend directeur van PFA Canada, zei: IBIA heeft sinds 2010 sportintegriteitsonderwijs gegeven aan meer dan vijfendertigduizend atleten in Europa, en we zijn dankbaar dat zij die kennis kunnen gebruiken om een training op maat te ontwerpen voor CPL-spelers.

Bij PFA Canada begrijpen we dat, ondanks dat het meer middelen vergt, persoonlijk onderwijs over sportintegriteit essentieel is om het vertrouwen en begrip te winnen van drukke atleten, en om volledige, openhartige en open gesprekken mogelijk te maken.

De trainingen zullen in 2025 worden herhaald om ervoor te zorgen dat nieuwe spelers die zich bij de competitie aansluiten, zich ook bewust zijn van de risico’s van matchfixing en zichzelf kunnen beschermen tegen bedreigingen, de training omvat persoonlijke sessies en online bronnen, gegeven in de acht competities van de CPL, persoonlijke sessies zullen zich richten op de omgeving waarin spelers strijden.

De sessies zullen gaan over regels en sancties en de schaal en nauwkeurigheid van door technologie ondersteunde monitoring van de sportintegriteit. Khalid Ali, CEO van IBIA, zei: De leden van IBIA nemen hun rol – als verantwoordelijke gereguleerde bedrijven – bij het beschermen van de integriteit van de sportcompetitie en van de kansspelmarkten serieus.

Naast evenwichtige, efficiënte en op bewijzen gebaseerde regelgeving is het beschermen van voetballers, personeel en officials tegen het doelwit van criminelen een essentiële eerste stap in het uitroeien van wedstrijdmanipulatie en fraude in verband met sportweddenschappen, Ontario is de enige provincie in Canada met een gereguleerde kansspelmarkt met meerdere licenties, die in april 2022 werd gelanceerd.

Op de overige markten wordt gokken aangeboden door een door de staat gesteunde instelling, zoals bijvoorbeeld de British Columbia Lottery Corporation (BCLC). Als de meest liberale markt – de thuisbasis van operators als FanDuel, Betway en bet365, die allemaal deelnemen aan het CPL-educatieprogramma – is Ontario een belangrijk aandachtsgebied geworden voor de Noord-Amerikaanse activiteiten van de IBIA, zoals beschreven in het laatste rapport.

Dale Hooper, algemeen directeur van FanDuel Canada, zei: Bij FanDuel Canada erkennen we de cruciale rol die atleteneducatie speelt bij het handhaven van sportintegriteit, de zijn verheugd om onze betrokkenheid bij IBIA uit te breiden via dit nieuwe partnerschap, waardoor we een curriculum kunnen opbouwen dat atleten zal helpen hun rol bij het beschermen van de sport te begrijpen.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.