Vindt je het leuk om online poker te leren spelen, dan moet je het jargon leren kennen!

Sommige pokertermen zijn eenvoudig, terwijl andere minder voor de hand liggend zijn.

Daarom hebben we een volledige lijst met pokertermen gemaakt die je zullen helpen de unieke taal van het spel onder de knie te krijgen en als een pro te spelen!

Poker Slang kan een uitdaging zijn voor iemand die niet in het spel is geweest.

Als je het altijd al wilde weten, maar bang was om het te vragen, lees dan verder, wij hebben een aantal van mijn favorieten uitgekozen om met je te delen in deze kolom.

Bad Beat: een hand waarbij een speler een overweldigende winkans heeft en vervolgens verliest.

Blind: initiële verplichte inzetten, geplaatst in de pot door de eerste twee spelers links van de dealer in Hold’em- en Omaha Poker-spellen.

Zie “Small Blind” en “Big Blind”.

Bluff: een inzet doen of verhogen met een hand die waarschijnlijk niet de beste hand is.

Dit spel wordt gemaakt om een ​​“Fold” uit te lokken, waardoor de speler die bluft de pot kan winnen.

Check: om de initiële inzet van een inzetronde uit te stellen en de optie door te geven aan de volgende actieve speler.

Nadat de eerste inzet van een inzetronde is geplaatst, hebben spelers niet langer de mogelijkheid om te checken en kunnen ze alleen nog callen, verhogen of folden.

Dead Man’s Hand: Two Pair – Aces and Eights (Volgens de pokerkennis werd Wild Bill Hickock in de rug geschoten tijdens het spelen van deze hand).

Flop: De eerste drie Community Cards, die tegelijk open in het midden van de tafel worden gelegd, in een spel Hold’em of Omaha Poker.

Limp in: om fiches in de pot te plaatsen door middel van een call in plaats van een raise. (Normaal gesproken vindt er een “Limp In” plaats wanneer de eerste persoon handelt door de Big Blind te callen.)

Monster: Een zeer hoge of belangrijke hand. In een toernooi wordt een speler die veel fiches verzamelt, nadat hij een kleine stapel heeft gehad, een Monster (Stack) genoemd.

Nuts, The: De best mogelijke hand op elk moment in een pokerspel. In Hold’em Poker zou een speler met K-J bijvoorbeeld “The Nuts” hebben als de flop uitkwam als 9-10-Q.

In de context van de Hole Cards van de speler is de 9-10-J-Q-K Straight de best mogelijke hand. Als er een Jack op de river zou komen, zouden de Nuts A-K zijn.

Echter, als geen enkele speler A-K had, zou de speler met K-J de Nuts of winnende hand hebben.

Pocket Rockets: Pocket- of Hole-kaarten bestaande uit een paar azen.

Pot-Limit Poker: een pokervariant waarin spelers elk bedrag kunnen inzetten tot, maar niet hoger dan, het huidige bedrag van de pot.

Ga voor een volledige lijst naar: https://lnkd.in/dVqjj3B

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.