Tweede Kamer neemt motie aan om professionele sporters te laten verschijnen in advertenties voor niet-risicovolle kansspel producten.

Na een dwangsom van de Nederlandse Kansspelautoriteit aan de Nationale Loterij (Nederlandse Loterij) over een advertentie met twee profvoetballers, diende Kamerlid Rudmer Heerema (VVD) een succesvolle motie in bij de Tweede Kamer, waarin de Nederlandse regering werd opgeroepen om professionele atleten niet meer te laten verschijnen in advertenties voor kansspelen.

De nieuw ingevoerde Nederlandse regelgeving voor kansspelreclame verbiedt het gebruik van rolmodellen die waarschijnlijk populair zullen zijn bij minderjarigen en jongvolwassenen.

Hoewel de motie niet specificeert welke kansspel producten als laag risico moeten worden beschouwd vallen loterijspelen specifiek in deze categorie.

Het lijkt echter waarschijnlijk dat geen andere gok producten als zodanig zullen worden geclassificeerd.

Bron : Tweede Kamer

https://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/moties/detail?id=2021Z13326&did=2021D28433

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.