Pubs en clubs in NSW moeten verantwoordelijke kansspel functionarissen hebben!

Home » Pubs en clubs in NSW moeten verantwoordelijke kansspel functionarissen hebben!

Locaties met meer dan 20 pokermachines moeten een verantwoordelijke kansspelfunctionaris hebben.

De toezichthouder uit New South Wales, Liquor & Gaming NSW (L&GNSW), heeft aangekondigd dat locaties met meer dan twintig speelautomaten verplicht zullen zijn om een verantwoordelijke kansspel-functionaris in dienst te hebben terwijl de machines in werking zijn.

Clubs met meer dan 100 speelautomatenrechten zullen extra verantwoordelijke kansspelfunctionarissen nodig hebben, de nieuwe regel zal vanaf 1 juli van toepassing zijn als onderdeel van de maatregelen van de NSW Labour-regering om verslaving-schade in de staat te verminderen.

Ambtenaren voor verantwoord spelen zullen de taak krijgen om klanten die risicovol gokgedrag vertonen te identificeren, verzoeken tot zelfuitsluiting te faciliteren en mensen door te verwijzen naar passende ondersteunende diensten.

Op grond van de wijzigingen in de Speelautomatenregeling 2019 zijn ook voor hotels en clubs met speelautomaten een Kansspelincidentenregister en een Kansspelbeheer vereist, verantwoord kansspel-functionarissen en andere gespecificeerde rollen zijn vereist om de Advanced Responsible Conduct of Gambling (ARCG)-training te voltooien.

Minister van Gaming & Racing, David Harris, zei: In NSW vertegenwoordigen speelautomaten het grootste risico op schade, één op de drie mensen die regelmatig gokken, wordt volgens de Problem Gambling Severity Index beschouwd als gokker met een matig of hoog risico.

De introductie van Responsible Gambling Officers is de volgende belangrijke stap in het ondersteunen van mensen die mogelijk schade ondervinden door gokken, ze zullen aanwezig zijn in pubs en clubs waar wordt gegokt en alert zijn op klanten die het risico lopen te worden geschaad of zich vertonen met betrekking tot gedrag en hen in contact brengen met de ondersteuning die ze nodig hebben, zoals de GambleAware-hotline.

Het is geweldig om de industrie aan boord te hebben van onze hervormingsagenda en om organisaties die schade minimaliseren, samen maken we een echt verschil in de aanpak van kansspelgerelateerde schade.

De NSW Labour-regering zet zich in voor op bewijzen gebaseerde hervormingen op het gebied van gokken en heeft in tien maanden tijd meer opgeleverd dan de vorige regering in twaalf jaar heeft gedaan.

Andere hervormingen zijn onder meer het verlagen van de limiet voor de invoer van contant geld voor nieuwe elektronische speelautomaten, het beperken van het aantal speelautomaten en het verbieden van politieke donaties van bij kansspelen betrokken clubs.

Er is een verbod op externe kansspelreclame, de uitbreiding van een landelijk uitsluitingsregister voor derden en proefnemingen zonder contant geld.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.