René Jansen vertrekt als voorzitter van de Nederlandse kansspeltoezichthouder

Home » René Jansen vertrekt als voorzitter van de Nederlandse kansspeltoezichthouder

Jansen zal zich niet herkiesbaar stellen als zijn huidige termijn aan het roer van de KSA afloopt de Nederlandse kansspeltoezichthouder Kansspelautoriteit (KSA) heeft aangekondigd dat René Jansen geen nieuwe termijn als voorzitter van de toezichthouder zal vervullen.

Jansen bereikt aan het einde van het jaar de pensioengerechtigde leeftijd en zal zich niet herkiesbaar stellen nadat zijn huidige termijn van zes jaar op 1 oktober 2024 afloopt.

Er is een voorgestelde ontslagdatum vastgesteld op 1 juli 2024. Jansens ambtstermijn als voorzitter van de KSA zag de lancering van de Nederlandse gereguleerde online kansspelmarkt in oktober 2021.

Jansen was ook voorzitter en vice-voorzitter van de Gambling Regulators European Forum tijdens zijn ambtstermijn.

Voordat Jansen bij de KSA kwam, was hij voorzitter van het European Healthcare Fraud and Corruption Network, hij heeft ook gewerkt bij onder meer de Internationale Kamer van Koophandel in Nederland en Greenpeace en heeft posities bekleed bij de overheid.

Jansen zegt in een verklaring: De afgelopen jaren heb ik mij met veel energie en plezier ingezet voor de missie van de KSA: veilig spelen.

Er liggen veel mooie uitdagingen voor de nieuwe voorzitter, de KSA heeft een belangrijke rol als toezichthouder en handhaver op de verschillende kansspelmarkten.

Deze managementfunctie is uitdagend, vraagt creativiteit, innovatie en daadkracht, maar heeft bovenal een grote maatschappelijke waarde.

De KSA zei dat het een wervingsproces is begonnen, de nieuwe voorzitter, die een termijn van zes jaar zal vervullen, wordt benoemd door de minister voor Rechtsbescherming, Franc Weerwind.

De KSA heeft gerapporteerd dat de netto gaming-inkomsten (NGR) uit de Nederlandse kansspelmarkt in 2022 € 3,4 miljard bedroegen, het eerste volledige kalenderjaar met gereguleerd online kansspelen.

NGR (stortingen minus betaalde prijzen) steeg met 85 procent op jaarbasis, hoewel dit grotendeels te danken was aan de impact van de Covid-19-pandemie op de cijfers in 2021.

Eerder deze maand meldde de KSA dat de groei van de Nederlandse gereguleerde online gokmarkt lijkt af te vlakken.

Het aantal actieve licenties om op de markt te opereren is gegroeid van aanvankelijk 10 bij de opening tot 27, na de lancering van LeoVegas.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.