Richard Flint beëindigt bestuurraad met Flutter Entertainment

Home » Richard Flint beëindigt bestuurraad met Flutter Entertainment

Flutter Entertainment Plc heeft afgelopen donderdag aangekondigd dat Richard Flint heeft besloten om niet te herkiezen als lid van de raad van bestuur van de wereldwijde kansspelgroep FTSE 100.

Flint, voormalig Chief Executive van Sky Betting & Gaming (Sky Bet), is bedrijfsleider van Flutter Entertainment, een bedrijf dat is opgericht door de transformatieve fusie van Paddy Power Betfair en The Stars Group Inc in 2020.

Flint hield toezicht op de lancering en groei van de Sky Bet-activiteiten onder BSKYB om een van de toonaangevende merken voor online gokten in het Verenigd Koninkrijk te worden, zijn ambtstermijn zag Sky Bet achtereenvolgens overgenomen door PE-fonds CVC Capital voor 800 miljoen pond in 2014 en vervolgens door The Stars Group in 2018 voor 4 miljard pond.

Naast commerciële prestaties, heeft Flint de oproep aan de industrie om zijn normen en klantenbescherming te verbeteren om de duurzaamheid op lange termijn te verbeteren, en drong er bij exploitanten op aan om te investeren in technologieën om kansspelschade-interventies te verbeteren.

Tijdens zijn ambtstermijn werd Sky Bet de hoofdsponsor van de English Football League (EFL), waarbij de exploitant de grootste campagne van het Verenigd Koninkrijk lanceerde die veiliger kansspel promootte.

John Bryant, voorzitter van Flutter: De raad van bestuur wil Richard bedanken voor de aanzienlijke waarde en strategische inzichten die hij tijdens zijn ambtstermijn naar Flutter heeft gebracht en erkent zijn enorme bijdrage aan de ontwikkeling van de Sky Bet-activiteiten sinds de oprichting in 2001 en wij wensen Richard veel succes voor de toekomst.

Aan het einde van 2023 kondigde Flutter 29 januari aan als de streefdatum voor de dubbele notering aan de New York Stock Exchange (NYSE).

De intenties van Flutter om op de NYSE te noten voor het eerst werden aangekondigd in het eerste kwartaal van 2023, toen het bedrijf zijn doel bereikte om de meest gewaardeerde online kansspel PLC te worden.

Zoals beschreven door corporate governance, zal de NYSE-notering Flutter het platform bieden om zijn volgende doel na te streven om het hoogst gewaardeerde bedrijf van wereldwijde kansspelen in alle disciplines te worden.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.