Rory McIlroy geeft toe dat hij werd gehinderd door opmerkingen van LIV-golfers na de PGA-switch

Home » Rory McIlroy geeft toe dat hij werd gehinderd door opmerkingen van LIV-golfers na de PGA-switch

De fusie van de PGA Tour en LIV Golf heeft zeker een roet in het eten gegooid in het werk van degenen die vechten voor de kant van de Amerikaanse golforganisatie, niet meer dan voor Rory McIlroy.

De viervoudige grote winnaar was onlangs te gast op de door Gary Neville gehoste podcast ‘The Overlap: Stick To Football , waar hij toegeeft last te hebben gehad van opmerkingen van LIV-golfers die ooit de overstap maakten van de PGA en Europese tours.

McIlroy zei: Het enige dat me stoorde, is dat we allemaal zijn opgegroeid met spelen in de European Tour, PGA Tour en dat heeft ons een platform gegeven om ons profiel te laten groeien.

Als mensen dat 15-20 jaar lang hebben gespeeld en nu zijn ze naar LIV gesprongen en onzin gaan praten over waar ze vandaan komen, dan stoort dat me omdat je niet in deze positie zou zijn als je niet had wat je nu hebt.

Sinds de oprichting van LIV Golf in 2021 ging PGA Tour-commissaris Jay Monahan onmiddellijk in het offensief tegen de door het Saoedische Public Investment Fund gesteunde golftour, waarin stond dat spelers die overschakelden permanent zouden worden verbannen van elke PGA Tour-activiteit.

Dit weerhield high-profile spelers zoals Dustin Johnson, Phil Mickelson en Ian Poulter er niet van om zich bij LIV Golf aan te sluiten, aangetrokken door de grote sommen gegarandeerd geld die worden ingediend, waarvan McIlroy zelfs toegaf dat het niet duurzaam is voor de PGA om mee te concurreren.

McIlroy gaf echter toe dat wat LIV Golf heeft gedaan, een tekortkoming in het systeem blootlegt waar de PGA en European Tours op hebben moeten reageren, door de inspanningen op te voeren om meer gegarandeerd geld te bereiken door sponsoring – evenals nieuwe investeringsmogelijkheden – om te voorkomen dat spelers naar de nieuwe golfcompetitie springen.

Wat ik altijd heb geloofd is dat golf een meritocratie is, dat je de gelederen bundeld en dienovereenkomstig wordt beloond, wat LIV op een bepaalde manier heeft gedaan, is de tekortkomingen van het systeem blootleggen, omdat we allemaal onafhankelijke contractanten moeten zijn en we kunnen kiezen welke toernooien we kunnen spelen, legde McIlroy.

Wat LIV en de Saoedi’s hebben blootgesteld, is dat als je een tour hebt en je sponsors om miljoenen dollars vraagt om te sponsoren en je die sponsors niet kunt garanderen aan spelers, het moeilijk is voor de spelers om te gaan en te komen.

Het heeft deze enorme omwenteling in professioneel golf gecreëerd, die triest is om te zien. Sommige mensen hebben de ene kant genomen en sommige mensen de andere, en golf is een kleine sport, als je de ogen begint te delen, is het voor niemand goed.

De 34-jarige onderdrukte ook elk idee van spanning tussen hem en Ryder Cup-teamgenoot Jon Rahm, die de meest recente golfer werd om de overgang naar LIV Golf te en een gerapporteerde 450 miljoen pond verdiende.

De overstap van Rahm kwam als een schok voor de golfwereld toen hij eerder op de punt stond kritiek op degenen die overstapten van de PGA Tour, maar McIlroy gelooft dat de 2023 MastersMasters-winnaar slim en in een gelukspositie is vanwege de overstap naar LIV na de aankondiging van de fusie met PGA-LIV.

Deze hele raamovereenkomst en fusienieuws in juni, wat er gebeurde, legitimeerde wat LIV probeerde te doen, dus het maakte het gemakkelijker voor jongens.

Rahm heeft niets van de hitte die de eerste jongens kregen om op gang te gaan, dus het maakte het makkelijker voor jongens om te gaan, hij is slim en ik denk dat hij op een gegeven moment samen ziet komen en ik dacht dat het een slimme zet was, hij ziet dat het weer bij elkaar zal komen.

Hij bevindt zich in een gelukkige positie, hij is vrijgesteld van alle majors, er is niemand die hem niet zou willen in ons Ryder Cup-team vanwege hoe goed hij is, dus hij bevindt zich in een geweldige positie waar er niet zoveel risico’s aan verbonden zijn, maar ik heb er geen probleem mee om Jon te gaan als dat is wat hij wil doen.

Terwijl het baanbrekende nieuws van de fusie tussen PGA en het LLIV, samen met de DW Tour, afgelopen juni schokgolven stuurde over de golf- en sportwereld, riep het meer vragen op dan antwoorden over wat het kan inhouden.

Commissaris Monahan trok zijn eerdere verklaring terug over LIV-golfers die werden uitgesloten van de PGA Tour, waardoor ze nu konden deelnemen en de Europese Tour.

De fusie viel ook samen met het laatste nieuws van de inspanningen van de PGA om externe investeringen binnen te brengen, gesprekken te voeren met Strategic Sports Group over investeringen in de golforganisatie, waarbij LIV mogelijk ook een andere investeerder wordt in een bepaalde hoedanigheid.

De PGA stuurde op 10 december een memo naar spelers en merkte op dat de Tour Policy Board erg veel vertrouwen had in een uiteindelijke, positieve uitkomst voor alle spelers en de PGA Tour als geheel”.

Of het nu gaat om Strategic Sports Group, LIV Golf of waar dan ook, McIlroy smeekte dat hij hoopt dat de investering gericht zal zijn op het laten groeien van het spel vanaf het niveau van de basis en niet alleen voor gegarandeerde contracten voor spelers.


McIlroy had ook tijd om te spreken over zijn jeugdondersteuning van Manchester United en deelde een jeugdverhaal over hoe co-host Roy Keane ooit de toen 12-jarige van een handtekening afsnauwde.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.