Rory McIlroy treedt af als bestuurslid van de PGA Tour

Home » Rory McIlroy treedt af als bestuurslid van de PGA Tour

De Noord-Ierse golfer Rory McIlroy heeft zijn functie als bestuurslid van de PGA Tour verlaten, omdat hij zich gefrustreerd voelt over de moeilijkheid om een evenwicht te vinden tussen bestuurstaken en actieve professionele taken.

Volgens The Mail Online werd de ontwikkeling onthuld door PGA Tourcommissaris Jay Monahan in een memo die dinsdag met spelers werd gedeeld en die luidde: Rory’s ontslagbrief vermeldde duidelijk dat de moeilijke beslissing werd genomen vanwege professionele en persoonlijke verplichtingen.

Ik hoop dat je samen met mij Rory wilt bedanken voor zijn toewijding en inzet voor de Tour – eerst als driejarig lid van 2019 tot 2021 van de speladviesraad, inclusief als PAC-voorzitter in 2021 en de laatste twee jaar als spelersdirecteur op het beleidsbord.

Tijdens zijn ambtstermijn heeft Rory’s inzicht een belangrijke rol gespeeld bij het vormgeven van het succes van de Tour, en vooral zijn bereidheid om op bedachtzame wijze zijn mening te uiten heeft grote impact gehad.

Gezien de buitengewone tijd en moeite die Rory – en al zijn collega-spelerdirecteuren – in de Tour hebben geïnvesteerd tijdens deze ongekende, transformerende periode in onze geschiedenis, begrijpen en respecteren we zeker zijn beslissing om af te treden om zich op zijn spel te concentreren en zijn familie.

Twee jaar nadat hij de eerste internationale speler op het bord werd, is de reis van McIlroy bezaaid met moeilijkheden, waarvan de meest opvallende de PGA Tour is die het tegen het door Saoedi-Arabië gesteunde LIV opneemt, die later verrassend genoeg een fusie aankondigde ondanks dat McIlroy een sleutelrol speelde. criticus van de Saoedische invloed in de sport.

De deal heeft een deadline gekregen van 31 december, maar zal hoogstwaarschijnlijk ergens in het nieuwe jaar worden afgerond, omdat Amerikaanse wetgevers momenteel proberen een strategie te bedenken voor het aanpakken van antitrustkwesties en het beperken van de afhankelijkheid van de PGA Tour. Saoedi-Arabië.

Tijdens een recente persconferentie zei McIlroy: Ik denk dat als je er middenin zat, je zou zien dat er een weg vooruit is.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.