Saoedi-Arabië onderzoekt de aankoop van twee belangrijke tennistoernooien!

Home » Saoedi-Arabië onderzoekt de aankoop van twee belangrijke tennistoernooien!

Uit circulerende rapporten blijkt dat Saoedi-Arabië interesse heeft getoond in de aankoop van twee grote tennistoernooien in Miami en Madrid.

Volgens The Athletic hebben mensen die dicht bij de concurrentie staan gedeeld dat Saoedi-Arabië bereid is miljoenen dollars uit te geven om de evenementen over te nemen, die momenteel eigendom zijn van sportbedrijf IMG en van hetzelfde belang zijn als de BNP Paribas Open en de Italiaanse Open.

Hoewel er nog niets is bevestigd, zou dit volgens de door The Athletic geciteerde bronnen, als de gesprekken succesvol blijken, de groeiende invloed van Saoedi-Arabië in de westerse sporten verder versterken, na de komende grootste fusie in de golfgeschiedenis tussen LIV Golf en de PGA Tour evenals het debuut van de UFC in Riyadh in maart volgend jaar.

Het land staat ook op het punt goedgekeurd te worden als gastheer voor het WK voetbal 2034, dankzij het aantrekken van een aantal van de beste mondiale voetbaltalenten naar zijn clubvoetbalscene, parallel aan het maken van enkele belangrijke stappen op het gebied van cricket.

Volgens de laatste twee potentiële tennisdeals is IMG eigenaar van zowel de Madrid Open als de Miami Open, waarbij laatstgenoemde ook een overeenkomst met Miami Dolphins-eigenaar Stephen Ross impliceert, aangezien deze plaatsvindt in zijn Hard Rock Stadium-locatie.

Gezien het huidige complexe geopolitieke landschap valt het nog te bezien of er enige vorm van overeenkomst zal worden bereikt, maar niettemin heeft Saoedi-Arabië zijn positie als leider op de mondiale tenniskaart al verstevigd door de hostingrechten van de Next Gen Finals van de ATP tussen 2023 te winnen en 2027, evenals de aankondiging van een oefenwedstrijd in december tussen Novak Djokovic en Carlos Alcaraz.

Het land heeft ook grote belangstelling getoond voor het organiseren van de WTA Tour Finals.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.