Sazka’s nieuwe Britse merk Allwyn wil in 2030 het eerste netto-nul loterijbedrijf zijn.

UK- Allwyn, het nieuwe Britse merk van de Europese loterijgigant Sazka, dat strijdt om de vierde licentie om de Nationale Loterij te runnen, heeft zich ertoe verbonden om tegen 2030 netto nul te worden.

In een poging om het eerste netto-nul-loterijbedrijf te worden, heeft het de Zero Carbon Commitment van de Planet Mark-duurzaamheidscertificering ingevoerd om te beloven een netto-nul-koolstofuitstoot te bereiken en zal het ook deelnemen aan de UN Race to Zero-campagne.

Het bedrijf zal plannen implementeren om een ​​netto-nul toeleveringsketen te ontwikkelen met steun van belangrijke partners en zal ervoor zorgen dat alle nieuwe locaties vanaf dag één emissievrij werken.

Het ontwikkelt een betaalbaar energieschema voor zijn retailpartners en tegen 2025 zullen alle leveranciers van het bedrijf hun koolstofemissies moeten rapporteren en plannen voor reductie delen.

Het streeft er ook naar om tegen 2030 geen afval meer naar de vuilstort te sturen door al het plastic voor eenmalig gebruik uit de toeleveringsketen te verwijderen.

Alle papieraankopen zullen 100 procent FSC-gecertificeerd zijn, Allwyn-voertuigen zullen geen uitstoot produceren en 20 procent van de beloning van bestuurders zal worden gekoppeld aan sociale waardeverbintenissen en netto-nuldoelstellingen.

David Craven, die vorige maand werd benoemd tot CEO van Allwyn, zei: Waar we kunnen, zullen we onze lessen delen om andere nationale loterij-exploitanten over de hele wereld te helpen een soortgelijk resultaat te bereiken.

Sir Keith Mills, voorzitter van Allwyn, zei: Het bestrijden van klimaatverandering is het probleem van onze generatie.

Elke menselijke activiteit zorgt voor CO2-uitstoot – zelfs het kopen van een loterijticket.

Dat aanpakken, netto nul bereiken, is niet het probleem van iemand anders het is de verantwoordelijkheid van iedereen.

Het bedrijfsleven speelt een cruciale rol, Steve Malkin, oprichter en CEO van Planet Mark zei: We zijn verheugd dat Allwyn een netto nulverbintenis aangaat met de door de VN gesteunde Race to Zero-campagne ’s werelds grootste coalitie van organisaties die zich inzetten voor het verminderen van hun CO2-uitstoot op alle gebieden in overeenstemming met de Klimaatakkoord van Parijs.

Allwyn strijdt om de volgende tienjarige licentie om de Nationale Loterij te leiden tegen Camelot (aangenomen omdat het bedrijf dit niet heeft bevestigd) en het Italiaanse Sisal.

Het Indiase Sugal & Damani zou zijn bod op de volgende licentie voor de Nationale Loterij hebben laten vallen.

De kansspelcommissie zal naar verwachting in september een besluit nemen.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.