Het Sports Betting Integrity Forum (SBIF) heeft zijn online bronnen en website vernieuwd om een ​​beter platform te bieden voor het informeren van alle relevante belanghebbenden op het gebied van sportintegriteit in het VK.

De inlichtingeneenheid werkt als het vertegenwoordigende orgaan van het VK binnen de ‘Macolin-conventie’ van de Raad van Europa voor de bescherming van professionele sporten tegen manipulatie en criminele bedreigingen.

De SBIF, die sinds 2015 haar integriteitsrapporten publiceert, heeft haar website opnieuw ontworpen om een ​​gebruiksvriendelijk platform te bieden voor diverse belanghebbenden die op zoek zijn naar informatie en middelen over sportintegriteit.

De website bevat het ‘Sports and Sports betting Integrity Action Plan’ van de SBIF, dat de inlichtingeneenheid mede heeft ontwikkeld in samenwerking met de UK Gambling Commission (UKGC).

Het 2021-plan bouwt voort op het werk van de afgelopen jaren door SBIF met prioritaire acties voor 2021 die de risico’s van de COVID-19-pandemie benadrukken en rekening houden met de mogelijke impact van Brexit op de Britse benadering van gokintegriteit, merkte de SBIF op.

Andere bronnen zijn onder meer een trainingsmodule voor integriteit van sportweddenschappen, die educatieve voorzieningen biedt voor bredere zakelijke belanghebbenden in het VK die werken met gevestigde spelers op het gebied van ontwikkelingen met betrekking tot het handhaven van integriteitskwesties.

Vanaf april zijn gelicentieerde bookmakers verplicht om gestandaardiseerde gegevens te verstrekken aan de UKGC’s Sports Betting Intelligence Unit (SBIU) – de eenheid voor het verzamelen van sportintegriteitsgegevens onder leiding van de SBIF.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.