Schotse FA vernieuwt BBC en Premier Sports voor consistentie

Home » Schotse FA vernieuwt BBC en Premier Sports voor consistentie

De Scottish Football Association (FA) heeft een nieuwe vijfjarige overeenkomst bevestigd met Premier Sports en BBC Scotland voor de Scottish Gas Men’s Scottish Cup.

Volgens de nieuwe overeenkomst behoudt Premier Sports zijn huidige rechten en krijgt het een extra derde wedstrijd in de vierde en vijfde ronde, BBC Scotland zal live verslag blijven doen van de beginfase van het toernooi, samen met hoogtepunten en de uitzending van de finale van de Scottish FA Youth Cup.

Ian Maxwell, Chief Executive van de Scottish FA, zei: Deze nieuwe overeenkomst onderstreept de toewijding van Premier Sports en BBC Scotland aan het Schotse voetbal en, in dit geval, aan de Scottish Gas Men’s Scottish Cup.

In een tijdperk van meerdere abonnementsplatforms voor het voetbal en het leven in het algemeen, zijn we blij dat we consistentie kunnen bieden met gevestigde partners die trots zijn op hun betrokkenheid bij onze paradepaardjescompetitie.

Het vertegenwoordigt stabiele inkomsten voor onze aangesloten clubs en het bredere Schotse spel waardoor de verschillende belanghebbenden met een extra mate van zekerheid vooruit kunnen plannen.

We hebben allemaal onze dierbare herinneringen aan de Schotse beker. We kijken er naar uit om nieuwe creaties te zien en te zien samen met onze partners bij Premier Sports en BBC Scotland.

Na de deal blijft de finale van de Schotse beker free to air, samen met één halve finale, de competitie is doordrenkt van geschiedenis, aangezien de Scottish Cup-trofee de oudste in het verenigingsvoetbal is en ook de oudste nationale trofee ter wereld.

Michael O’Rourke, oprichter van Premier Sports, zei: We zijn zeer verheugd om onze succesvolle samenwerking met de Schotse FA voort te zetten, nadat we deze historische bekercompetitie de afgelopen zes seizoenen met enkele onvergetelijke momenten hebben uitgezonden.

Deze nieuwe deal bevestigt opnieuw onze toewijding aan het Schotse voetbal, met nu rechten op de Scottish Cup, Scottish Premiership en Premier Sports Cup en we kijken ernaar uit om kijkers de komende vijf jaar nog meer kwaliteitsverslaggeving van de grootste wedstrijden te bieden.

Hoewel de trofee zelf de oudste ter wereld is, is het na de Engelse FA Cup de oudste competitie in de geschiedenis van het voetbal, de Engelse FA Cup heeft onlangs aanzienlijke veranderingen ondergaan in de uitzendregeling.

Hoewel de game voorheen beschikbaar was op gratis televisie, betekent een nieuwe deal met TNT Sports en de BBC nu dat voor sommige games een abonnement nodig is en over de Schotse deal merkte Louise Thornton, Head of Commissioning bij BBC Scotland, op: Onze live verslaggeving van de Scottish Cup is een zeer gewaardeerd onderdeel van de sportinhoud van BBC Scotland voor het publiek.

Elk seizoen levert het toernooi spannende verhalen op en we zijn blij dat deze overeenkomst ons in staat stelt het beste van de actie te blijven uitzenden, inclusief de paradepaardjefinale.

Het verlengen van de overeenkomst is een geweldig resultaat voor ons publiek, dat nog vijf jaar lang kan genieten van de schitterende verslaggeving van Sportscene over de competitie.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.