Sega Sammy neemt GAN over voor €100 miljoen!

Home » Sega Sammy neemt GAN over voor €100 miljoen!

Sega Sammy Holdings, het in Japan gevestigde gaming-zwaargewicht dat is ontstaan door de fusie van Sega en Sammy Corporation, heeft een definitieve overeenkomst gesloten om GAN over te nemen voor ongeveer €100,8 miljoen.

Sega Sammy neemt GAN over Volgens de deal zal Sega Sammy $ 1,97 betalen voor elk aandeel in de aanbieder van online kansspeloplossingen.

Dit weerspiegelt een premie van 121% ten opzichte van de slotkoers van de gewone aandelen GAN op 7 november, de laatste handelsdag voorafgaand aan de aankondiging, Sega Sammy zegt dat de overname van GAN zal helpen zijn gamingactiviteiten en bredere gamingportfolio uit te breiden.

Het bedrijf exploiteert al een geïntegreerd resort via Paradise City in Japan, terwijl het spelapparatuur en content levert via de Sega Sammy Creation (SSC)-afdeling.

Sega Sammy kijkt naar Amerikaanse expansie een groot deel van deze uitbreiding zal zich richten op de Amerikaanse igamingmarkt, waarbij Sega Sammy zegt dat het veelbelovende groeimogelijkheden in het land heeft geïdentificeerd.

Dit komt omdat steeds meer staten ervoor kiezen om igaming in een of andere vorm te legaliseren.

Nu gelegaliseerde igaming wijdverspreider wordt in de VS, verwacht Sega Sammy dat bestaande operators zullen uitbreiden, evenals dat nieuwe operators de online gamingmarkt zullen betreden.

Het voegt eraan toe dat de overname van GAN het bedrijf in staat zal stellen direct te profiteren van deze uitbreiding.

Mocht de deal doorgaan, dan zou GAN fuseren met het nieuwe speciale bedrijf van SSC, GAN zou na deze fusie de overgebleven onderneming zijn.

De overname blijft onderworpen aan een aantal goedkeuringen, waaronder een stemming van de GAN-aandeelhouders, dit zal uiterlijk maart 2024 plaatsvinden.

Mocht de deal alle vereiste goedkeuringen opleveren, verwacht Sega Sammy de overname voor eind 2024 af te ronden.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.