Meer dan 140.000 toeschouwers konden aanwezig zijn bij de Britse Grand Prix op Silverstone op 18 juli nadat bekend was gemaakt dat de Formule 1-race zou worden opgenomen in het Events Research Programme van de Britse regering.

Het evenement, dat plaatsvindt een dag voordat de COVID-19-beperkingen worden opgeheven ontving in 2019 een menigte van 141.000.

De organisatoren hebben bevestigd dat tickethouders binnen 48 uur na aankomst bij de race om een ​​bewijs of een negatieve laterale flow-test zullen worden gevraagd of een bewijs van volledige vaccinatie, waarbij de tweede dosis ten laatste 14 dagen voor de Britse Grand Prix wordt ontvangen.

Het is fantastisch nieuws dat Silverstone een evenement met volledige capaciteit zal zijn en het zal een ongelooflijk weekend worden met honderdduizenden fans die er zijn om ons allereerste Sprint-evenement op zaterdag en het hoofdevenement op zondag te zien, aldus Stefano Domenicali, President en CEO van de Formule 1.

Ik wil mijn enorme waardering uitspreken voor de premier, Boris Johnson de staatssecretarissen, Oliver Dowden en de kanselier van het hertogdom Lancaster Michael Gove en de algemeen directeur van Silverstone, Stuart Pringle voor hun onvermoeibare werk om dit geweldige resultaat te bereiken.

Zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton zei dat hoewel de beslissing om toeschouwers toe te staan ​​om de Britse Grand Prix op volle capaciteit bij te wonen een prematuur was, hij uitkeek naar de terugkeer van motorsportfans.

De egoïstische kant van mij wil al deze mensen hier zien zei hij, ik hou ervan om voorzichtig te zijn en langzaam op te bouwen, in plaats van voluit te gaan en onze Britse fans als test te gebruiken.

Maar ik heb vanmorgen het nieuws aangezet en heb het de afgelopen dagen bekeken en ik weet dat de tarieven in het VK zijn gestegen sinds mensen een beetje losser worden en niet iedereen is gevaccineerd en ik maak me echt zorgen om mensen.

Maar ik lees dat de vaccinatie goed is, er liggen minder mensen in het ziekenhuis, Silverstone zal het grootste sportpubliek ontvangen sinds het begin van de pandemie, nadat was aangekondigd dat Wembley op 75% van de capaciteit zou werken voor de finale van de UEFA European Championships 2020, terwijl het nationale stadion 45.000 fans kon herbergen voor de Challenge Cup-finale van de rugby league.

Andere evenementen op de sportkalender waarvan is bevestigd dat ze deelnemen aan het proefprogramma van de overheid, zijn golf The Open, dat 32.000 toeschouwers zou kunnen verwelkomen.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.