Het ministerie van Binnenlandse Zaken (MHA) wil een openbare raadpleging starten over wijzigingen op sociaal gokken, online spelen en sancties voor illegaal gokken.

Een update van de Kansspel regelgeving in Singapore is voorgesteld door het Ministerie van Binnenlandse Zaken (MHA), dat dit jaar een nieuwe kansspelregelgever wil lanceren, de Gambling Regulatory Authority (GRA).

De voorgestelde wijzigingen omvatten boetes tot $ 500.000 en zeven jaar gevangenisstraf voor een exploitant van illegale gok diensten.

Een ander amendement zou fysiek sociaal gokken tussen familie en vrienden toestaan, terwijl online sociaal gokken tussen families en vrienden verboden zou blijven “vanwege de complexiteit van differentiatie.

De MHA wil ook een prijsplafond van SGD 100 (US $ 74) invoeren voor mystery boxes, arcade-spellen en klauwmachines, met het argument dat dit voldoende zal zijn om het stimulerende effect van hoogwaardige prijzen aan te pakken.

Zonder de regeldruk voor exploitanten te vergroten, een onderzoek uitgevoerd door de MHA in 2020 over dit voorstel toonde aan dat ongeveer 70 procent en 68 procent van de respondenten (bestaande uit Singaporese staatsburgers en permanente inwoners) het ermee eens was dat SGD 100 een geschikte limiet is voor respectievelijk mystery boxes en arcade-spellen.

De openbare raadpleging over de wijzigingen sluit op 10 augustus. Zie ook: 13 verdacht van illegale gokactiviteiten.

Definitie van gokken De amendementen zijn ook bedoeld om de definitie van kansspelen te wijzigen om het technologie neutraal te maken, met inbegrip van bestaande en opkomende gok producten.

De MHA zei dat de definitie van “gokken” verschilt in verschillende wetgevingen, omdat ze op verschillende tijdstippen en voor verschillende gok producten zijn uitgevaardigd.

Het zei: Deze bredere definitie van gokken kan echter producten omvatten die MHA niet van plan is te behandelen als gokproducten (bijv. financiële producten die al worden gereguleerd door de Monetaire Autoriteit van Singapore).

We zullen deze producten uit de definitie van gokken halen.

Deze aanpak is ook toegepast in andere jurisdicties, zoals het Verenigd Koninkrijk, Australië, Zwitserland en Denemarken.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.