Sisal-bestanden voor Milan Borsa IPO zeven jaar na poging

Home » Sisal-bestanden voor Milan Borsa IPO zeven jaar na poging

Sisal SPA, de werkmaatschappij van de Italiaanse SuperEnalotto-loterij en Matchpoint-weddenschappen, heeft een eerste openbare aanbieding (IPO) aangevraagd om haar bedrijf op de Milan Borsa Exchange te noteren.

Reuters meldt dat de gokgroep die eigendom is van CVC Capital, heeft ingestemd met de verkoop van zijn aandelen aan een niet nader genoemde private equity-onderneming.

Hoewel de meeste inkomsten van het bedrijf afkomstig zijn uit zijn thuismarkt in Italië, heeft het bedrijf geprobeerd zijn internationale positie op verschillende Europese markten te versterken, met name door deel te nemen aan de vierde licentiewedstrijd van de Nationale Loterij in het VK.

De Italiaanse aanbidder krijgt te maken met stevige concurrentie in de wedstrijd, waarbij hij het opneemt tegen de gevestigde operator Camelot, de Allwyn-dochteronderneming van de Sazka Group en de Northern & Shell Group, en wordt beoordeeld op een aantal criteria. Het bedrijf, financieel ondersteund door CVC Capital, trad in april later dan anderen toe tot de concurrentie, hoewel zijn positie werd versterkt met de steun van de prominente Britse omroep BT.

Bovendien bevestigde CEO Francesco Durante van het bedrijf bij deelname aan de wedstrijd dat Sisal samenwerkte met Bernados, een liefdadigheidsinstelling voor kinderen, om als onderdeel van zijn bod zijn inzet voor goede doelen te versterken.

Fondsen die via de aanstaande beursgang op de Milanese Borsa worden opgehaald, kunnen worden besteed aan een verdere versterking van Sisal’s Nationale Loterij-campagne, waardoor het bedrijf, indien succesvol, de exploitatierechten op het product voor het volgende decennium veilig zal stellen.

In 2014 zag Sisal af van plannen om op de Milanese Borsa te drijven, aangezien Deutsche Bank en UBS het bedrijf adviseerden om zijn notering in te trekken, daarbij verwijzend naar het feit dat door veranderende Italiaanse regelgeving Sisal er niet in zou slagen om zijn streefwaarde van € 1 miljard te halen.

Een jaar later zou Sisal worden overgenomen door CVC Capital, toen het Amerikaanse PE-fonds een reeks back-to-back fusies en overnames ondernam om zijn Europese gokportefeuille op te bouwen, waaronder het Duitse sportsbook Tipico en Sky Bet.

Hoewel Deutsche Bank het bedrijf adviseerde om zijn IPO-ambities in 2014 op te geven, zal het de onlangs aangekondigde notering van het bedrijf als wereldwijde coördinator ondersteunen, naast JP Morgan en UniCredit Corporate & Investment Banking.

Sisal weegt zijn IPO af terwijl er ingrijpende veranderingen verschijnen aan de horizon van het Italiaanse gokken, aangezien de regelgever van de sector ADM zijn decreetmandaat handhaaft om de gereguleerde markt te beperken tot 40 concessies.

Elders zorgde marktconsolidatie ervoor dat IGT Plc de Italiaanse B2C-markt verliet en zijn Lottomatica-sportweddenschappen en speleenheden verkocht aan Gamenet Group – die een aankoop van € 950 miljoen uitvoerde, gefinancierd door de Amerikaanse financier Blackstone Capital.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.