Sisal Group SPA, de exploitatiemaatschappij van de Italiaanse SuperEnalotto-loterij, zal een organisatorische herstructurering doorvoeren die zal leiden tot een splitsing van de groep ten gunste van een nieuw opgerichte onderneming – SG2 SPA.

De splitsing maakt deel uit van een bredere strategie van bedrijfsherstructurering die tot doel heeft de functies en primaire doelstellingen van de groep beter te definiëren’ en zal ervoor zorgen dat het betalingsdienstbedrijf, Mooney Group, wordt afgesplitst van de vlaggenschip eenheid voor gaming en loterijen van het bedrijf Sisal.

Als gevolg van de splitsing zal de 70% van de Mooney Group-aandelen die eigendom zijn van Sisal Group worden overgedragen aan de nieuwe onderneming, SG2 SpA, die eigendom is van de moedermaatschappij van Sisal Group, wat betekent dat Mooney Group SpA niet langer een dochteronderneming is van Sisal-groep.

Er is ook een tweede splitsing goedgekeurd waarbij Sisal SpA wordt afgesplitst ten gunste van Sisal Group.

Sisal Group zei in een verklaring dat het “gericht is op het rationaliseren en reorganiseren van de controleketen van de groep.

De activa van Sisal SpA zullen worden overgedragen aan Sisal Group en het doel is om de commandostructuur binnen de onderneming te stroomlijnen.

Sisal Group voegde in een verklaring toe: De effectiviteit van de splitsing van Sisal SpA is onderworpen aan het verkrijgen van de nodige vergunningen, inclusief die van de bevoegde autoriteiten.

Momenteel wordt geschat dat de splitsing van Sisal Group en,onder voorbehoud van het verkrijgen van de nodige autorisaties, de splitsing van Sisal SpA tegen november 2021 afgerond kan zijn.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.