Sky Betting and Gaming heeft onthuld dat het meer dan 300 vacatures beschikbaar heeft terwijl het zich voorbereidt op de opening van zijn nieuwe hoofdkantoor in Leeds, West Yorkshire, in september.

In een gesprek met de Yorkshire Post informeerde Conor Grant, CEO van de divisies van Flutter Entertainment in het VK en Ierland, de outlet over de meerdere vacatures die beschikbaar zijn bij Sky Bet, erkend als de beste werkgever op het gebied van technologie en software in Yorkshire.

Grant concurreerde echter met alle sectoren om technologisch talent binnen te halen en maakte zich zorgen over een ‘live bedreiging’ voor de wervings- en retentiestrategie van de operator door in Londen gevestigde technologiebedrijven.

Deze bedrijven, zo betoogde de CEO, bieden hogere lonen aan in Londen, evenals een grotere mogelijkheid om op afstand te werken voor hun werknemers, waardoor de concurrentie met Sky Bet toeneemt bij het aantrekken van nieuwe medewerkers.

We hebben de afgelopen zes of zeven jaar heel hard gewerkt om een ​​cultuur en een identiteit voor dit bedrijf op te bouwen vooral als technologiebedrijf, merkte hij op.

Dat heeft enorme voordelen opgeleverd voor het bedrijf, maar we hebben een dreiging en we moeten nu bekijken hoe we dit kunnen aanpakken. “Het is zeker iets waar we ons zorgen over maken.

Maar voor ons blijft Leeds een enorme bestemming voor ons, het is een vlaggenschip voor het Verenigd Koninkrijk.

We moeten creatief zijn over hoe we tegemoet komen aan de behoeften van onze huidige medewerkers en toekomstige medewerkers, er is een zeer directe bedreiging voor ons en daar moeten we rekening mee houden.

De onthulling komt terwijl Sky Bet doorgaat met de voorbereidingen voor de ontwikkeling van zijn kantoor in de post-COVID-wereld, waarbij 266 bureaus op twee meter afstand van elkaar worden geplaatst, terwijl als onderdeel van een ‘hybride werkstrategie’ het gebouw zal worden opgedeeld in wijken, met tussen de acht en 16 vergaderruimten per verdieping.

De nieuwe ontwikkeling op 4 Wellington Place in het hart van Leeds zal zijn positie vestigen als een van de grootste werkgevers van de stad met meer dan 1.400 werknemers.

Ondanks de zorgen over de werving beschreef Grant Sky Bet echter als ‘enorm belangrijk’ voor de FTSE 100-gokgroep, en merkte op dat het hele bedrijf ‘leer had geleerd’ van zijn activiteiten.

Hij ging verder met het benadrukken van de status van Sky Bet als de grootste marktexploitant in termen van volume en nummer twee positie met betrekking tot marktinkomsten, eraan toevoegend dat het bedrijf ‘waarschijnlijk heel dicht bij de nummer één komt.

Zoals met veel andere gok operators, heeft Flutter de afgelopen jaren een actieve consolidatie- en fusie- en overnamestrategie gevolgd, met name door de overname van The Stars Group (TSG) in 2018 – dat destijds het moederbedrijf was van Sky Bet – en schreef de succesvolle integratie van Sky Bet, PokerStars en Sportsbet naar het handelssucces van 2020.

Het is echter onwaarschijnlijk dat deze consolidatietrends zich zullen voortzetten volgens Grant, die verklaarde dat het proces zijn hoogtepunt had bereikt, met het argument dat ‘er niet veel deals meer te sluiten zijn.

In plaats daarvan bleef hij een mooie toekomst zien voor de retailsector van de gokindustrie, nadat hij in Yorkshire was geweest om de Leeds-vestigingen van Paddy Power’s bookmaker-winkels in de winkelstraten te bezoeken.

Hoewel de detailhandel zwaar is getroffen door de pandemie en Betting winkels in Engeland en Wales pas in april hun deuren mogen openen na maanden van sluiting, is Grant van mening dat de sector nog veel potentieel heeft.

Winkels hebben nog steeds een belangrijk aandeel in de winkelstraat, zegt hij.

Ik ben bemoedigd over wat ik de afgelopen weken heb gezien, de veelbesproken ondergang van de winkelstraat is wat mij betreft overdreven.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.