SkyCity Adelaide heeft opdracht gegeven om een expert aan te stellen om AML-programma’s te beoordelen

Home » SkyCity Adelaide heeft opdracht gegeven om een expert aan te stellen om AML-programma’s te beoordelen

De South Australian Liquor and Gambling Commissioner zal de benoeming goedkeuren.

SkyCity Entertainment Group heeft gemeld dat de Zuid-Australische Liquor and Gambling Commissioner SkyCity Adelaide heeft opgedragen een goedgekeurde onafhankelijke deskundige in te schakelen om een evaluatie uit te voeren van de maatregelen van SkyCity Adelaide ter bestrijding van het witwassen van geld en de financiering van terrorisme (AML/CTF) verantwoordelijkheidsverbeteringsprogramma’s.

Het zei dat er indien nodig wijzigingen in de programma’s zullen worden aangebracht. De onafhankelijke expert zal toezicht houden op de implementatie van verbeteringsprogramma’s door SkyCity Adelaide en zorgen voor naleving van de AML/CTF-regelgeving en verplichtingen tot het minimaliseren van kansspelschade.

Een uitgebreid rapport wordt aan de commissaris voorgelegd. Volgens de aanvraag van het bedrijf is de aanstelling van een onafhankelijke expert een belangrijke stap om een onbevooroordeelde evaluatie te geven van de AML/CTF-maatregelen en programma’s voor hostverantwoordelijkheid van SkyCity Adelaide.

Het heeft tot doel de transparantie te vergroten en het regelgevend toezicht te versterken. Ondertussen blijft de onafhankelijke beoordeling van Brian Martin AO KC naar de geschiktheid van SkyCity Adelaide opgeschort in afwachting van de oplossing van de civielrechtelijke boeteprocedure die is gestart door het Australian Transaction Reports and Analysis Centre.

Deze procedure is op 7 december 2022 ingediend bij de Federal Court of Australia, het zei dat de Zuid-Australische Liquor and Gambling Commissioner beraadt over de juiste handelwijze die moet worden genomen terwijl de onafhankelijke beoordeling is opgeschort.

SkyCity boekt in het eerste halfjaar een omzet van 290,9 miljoen dollar SkyCity heeft gerapporteerd dat de omzet NZ $ 462,6 miljoen (US $ 290,9 miljoen) bedroeg in de eerste helft van het fiscale jaar 2023, een stijging van 59,6 procent in vergelijking met het voorgaande jaar.

De nettowinst na belastingen (NPAT) steeg met 168 procent op jaarbasis tot NZ$ 22,8 miljoen (US$ 14,43 miljoen), terwijl de winst vóór rente, belasting, afschrijvingen en amortisatie (EBITDA) met 421 procent steeg op jaarbasis naar NZ $ 106,3 miljoen (US $ 67,34 miljoen).

Auckland bracht de meeste inkomsten binnen met NZ $ 222,4 miljoen (US $ 141 miljoen), wat 58 procent van de totale gaming-inkomsten vertegenwoordigde, het cijfer was 166,3 procent hoger dan vorig jaar.

Dat werd gevolgd door Adelaide, dat een gaming-omzet boekte van AU$ 91,3 miljoen (US $ 63,8 miljoen), een stijging van 29,3 procent op jaarbasis, dat vertegenwoordigde 28 procent van de totale gaming-inkomsten.

SkyCity Hamilton meldde een gaming-omzet van NZ 34,5 miljoen (US $ 21,87 miljoen), een stijging van 69,8 procent op jaarbasis, terwijl Queenstown f NZ 5,6 miljoen (US $ 3,55 miljoen) boekte, een stijging van 29,5 procent.

De internationale activiteiten van de groep vertegenwoordigden 3 procent van de totale omzet en online 2 procent.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.