Slowakije heeft Twitch verboden nadat een streamer werd beschuldigd van illegaal gokken.

De Amerikaanse streamingdienst is populair geworden onder veel professionele gamers, waar fans de streamers in realtime kunnen zien spelen, met hen kunnen communiceren en advies kunnen geven.

Maar het platform krijgt de laatste tijd steeds negatievere feedback van kijkers en sponsors omdat het niet op de juiste manier heeft gereageerd op illegale inhoud die live wordt uitgezonden naar kijkers van alle leeftijden.

En een van die problemen die binnen deze categorie valt, is online gokken, waarbij duizenden fans kijken naar streamers die virtuele slots spelen.

Verschillende streamers bieden zelfs kortingscodes aan fans voor gok-websites.

De Slowaakse Twitch-ster dDandis was een streamer die zijn platform gebruikte om dergelijke activiteiten uit te voeren maar het land heeft de service sindsdien verboden nadat dDandis zichzelf live had gestreamd terwijl hij e-poker speelde.

Het account had meer dan 35.000 volgers, maar werd verbannen wegens het overtreden van de Slowaakse gokgerelateerde wetten.

Slowakije heeft samen met Polen en Zweden enkele van de strengste regels in Europa met betrekking tot e-gokken, maar een algemeen EU-verbod op de dienst zou moeilijk te realiseren zijn, aangezien de regels van lidstaat tot lidstaat aanzienlijk verschillen.

Er is echter schijnbaar groeiende steun voor een verbod op gokken op Twitch, met populaire streamer Asmangold die tweet:

Twitch moet gokstreams volledig verbieden, alleen al kijkend naar de EU wetten, zou iedereen kunnen zien dat dit niet goed zal aflopen.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.