De Spaanse Consejo Superior del Deporte (CSD) – de hoge raad voor sportbestuur – heeft bevestigd dat zijn lidmaatschapsorgaan alle sportevenementen zal volgen met behulp van het waarschuwingssysteem, beheerd door DGOJ, de federale toezichthouder voor kansspelen in Spanje.

Alle sportevenementen in Spanje zullen worden gevolgd door de hoogste sportautoriteit van het land, de Consejo Superior del Deporte (CSD).

De CSD – een overheidsinstantie die verantwoordelijk is voor de planning, ontwikkeling en promotie van sport in heel Spanje – zal alle evenementen monitoren met behulp van het waarschuwingssysteem dat wordt aangeboden door de DGOJ, de federale toezichthouder voor kansspelen van het land, aanvullende verantwoordelijkheden van het agentschap zijn onder meer het onderhouden van de relatie van de overheid met openbare instanties en de financiering van sportontwikkelingen in bredere organisaties, zoals het Olympisch Comité van Spanje en sportorganisaties die sportprojecten in de Spaanse provincies financieren.

De nieuwe ontwikkeling bouwt voort op een nieuwe samenwerkingsovereenkomst tussen de CSD en DGOJ, met als doel fraude in alle lagen van de Spaanse sport te voorkomen.

Als gevolg van de overeenkomst zullen alle door CSD gesyndiceerde evenementen en wedstrijden worden toegevoegd aan het integriteitsnetwerk van de DGOJ, zodat het lidmaatschap van eerstgenoemde gok-dreigingen en onregelmatigheden kan volgen.

Een gezamenlijke verklaring van de partners luidde: Het waarschuwingssysteem is bedoeld om deelnemers aan de gokmarkt te beschermen tegen frauduleuze praktijken die, door de resultaten van een sportevenement te veranderen, hun deelname aan het spel ernstig verstoren.

De DGOJ verwelkomde de CSD-overeenkomst als een essentieel partnerschap voor zijn integriteitseenheid en zijn taak om de Spaanse sport te beschermen tegen gok-dreigingen en criminele activiteiten.

De organisatie heeft eerder getracht haar vermogen om illegale activiteiten te bestrijden te vergroten door samen te werken met de Spaanse professionele voetbalbond.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.