De Zweedse kansspelinspectie, Spelinspektionen, heeft de MR Green een boete opgelegd van in totaal SEK 31,5 miljoen – € 3 miljoen nadat hij had aangehaald dat de dochteronderneming van William Hill haar AML- en klantenserviceverplichtingen niet had nagekomen.

Spelinspektionen gaf een overzicht van zijn beoordeling en legde een boete op van de MR Green SEK 1,5 miljoen (€ 140.000) voor het niet nakomen van zijn klantenrapportageverplichtingen als een vereiste van de Money Laundering Act – waarvan de regels worden toegepast binnen de hervormde kansspelwet 2018.

Een hogere boete van 30 miljoen SEK (€ 2,9 miljoen) werd opgelegd aan de exploitant in het licht van tekortkomingen in de klantenservice aangezien de teams van Mr Green geacht werden niet voldoende maatregelen te hebben genomen om klanten te helpen hun gok-uitgaven te verminderen omdat de problemen van de klant duidelijk zichtbaar waren .

De casussen van Spelinspektionen bevatten details over 15 klanten die tussen januari 2019 en juni 2020 problematisch gedrag vertoonden of criminele bedoelingen met AML vertoonden.

De interacties van de klanten werden beschikbaar gesteld aan Spelinspektionen door JIRA-factsheets die door Mr Green werden bijgehouden als een vereiste van zijn Zweedse online goklicentie.

AML-tekortkomingen zorgden ervoor dat de MR Green stortingen van miljoenen SEK’s verwerkte voor individuele klanten die geen documentatie over de bron van het fonds (SOF) konden verstrekken.

Spelinspektionen noemde ook een geval waarin een klant van Mr Green mocht blijven gokken ondanks dat hij zes keer zijn gerapporteerde salaris’ had uitgegeven.

Ondertussen ontdekte Spelinspektionen bij antecedentenonderzoek dat verschillende klanten ofwel hun financiële gegevens duidelijk hadden vervalst, ofwel eerder strafrechtelijk waren veroordeeld in verband met witwassen en belastingovertredingen.

Er werden interacties met de klantenservice bekendgemaakt door Spelinspektionen, waarbij de MR Green werd geacht alleen interventies te hebben uitgevoerd waarbij klanten hun individuele stortingslimieten moesten instellen.

MR Green gaf een reactie op de zaak van Spelinspektionen en verklaarde dat alle spelersaccounts waren geopend toen zijn bedrijf werd gereguleerd door de Malta Gaming Authority en voorafgaand aan de lancering van de opnieuw gereguleerde online gokmarktplaats van Zweden begin 2019.

Tijdens de verslagperiode merkte de MR Green op dat het bezig was zijn interne rapportagesystemen voor klantenservice te herzien om in overeenstemming te zijn met de eisen van Spelinspektionen.

MR Green erkende zijn tekortkomingen op het gebied van AML, maar voegde eraan toe dat de meeste transacties waren verwerkt via Zweedse bankoverschrijvingen die samen de plicht hadden om risico’s te bewaken.

Spelinspektionen SEK 30 miljoen boete werd bepaald door de beoordeling van de Zweedse belastingdienst van de door de MR Green gerapporteerde inkomsten in de periode 2019-2020.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.