Spillemyndigheden meldt AML-deficiënt Tipwin aan Deense politie

Home » Spillemyndigheden meldt AML-deficiënt Tipwin aan Deense politie

Spillemyndigheden, de Deense kansspelautoriteit heeft Tipwin bij de politie gemeld wegens overtreding van meerdere voorwaarden van de antiwitwaswet van het land.

Tipwin wordt beschuldigd van aanzienlijke tekortkomingen in de Deense AML-wet met betrekking tot de risicobeoordeling, zakelijke procedures en financieel toezicht op zijn winkellocaties die in heel Denemarken actief zijn.

Spillemyndigheden maakten zich zorgen over het feit dat de bookmaker tot 16 mei van dit jaar geen klantrisico beoordelingen had uitgevoerd voor zijn eenheden op het vasteland.

Bovendien had Tipwin tot 25 mei 2022 onvoldoende zakelijke procedures voor en toezicht op hun levering van landgebaseerde gokproducten met betrekking tot het witwassen van geld – aldus de verklaring van Spillemyndigheden.

De Tipwin wordt beschuldigd van het negeren van de Deense AML-regels, waarin het geen passend toezicht of controle had om te rapporteren over de mate waarin zijn winkeleenheden werden blootgesteld aan misbruik door witwassen en andere criminele activiteiten.

Verdere inbreuken zagen in Spillemyndigheden dat Tipwin geen verplichte personeelstraining had gegeven over AML-bewakingsprocedures in al zijn winkellocaties, Tipwin-locaties konden de toezichthouder geen informatie verstrekken over transacties die zijn uitgevoerd met behulp van zelfbedieningsterminals, prijsbonnen en tegoedbonnen na zijn vernietigende beoordeling verklaarde Spillemyndigheden dat het geen andere keuze had dan de zaak van Tipwin door te sturen naar de politie van Denemarken voor verder onderzoek.

Ondanks dat het bij de politie is gemeld, heeft Spillemyndigheden ervoor gekozen om Tipwin-winkels niet te schorsen, waarin het bedrijf een deadline van drie maanden heeft gekregen om zijn AML-tekortkomingen te corrigeren met betrekking tot de beoordeling van klantrisico’s, controles in de winkel en opleiding van het personeel.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.