Het bestuur van Sportech Plc heeft voorgesteld dat de leverancier van race- en goksystemen zijn openbare notering verplaatst van de London Stock Exchange (LSE) naar de London AIM.

De overstap naar het kleinere Londense AIM is gezien als een betere strategische optie voor Sportech gezien zijn omvang, waardoor het technologiebedrijf sneller en kosteneffectiever bepaalde transacties kan overeenkomen en uitvoeren.

De wisseling van de lijst werd aangekondigd als een maatregel van de AVA van Sportech en vereist een goedkeuring van 75% door bestaande aandeelhouders van het bedrijf.

De Londense AIM-beurs, die sinds 1995 actief is, werd opgericht als de ‘small cap’ alternatieve investeringsmarkt voor de LSE, ontworpen om kleinere ondernemingen te helpen investeringen veilig te stellen via openbare opties.

In de handel over het hele jaar 2020 verklaarde Sportech wettelijke bedrijfsverliezen van £ 12,9 miljoen toegeschreven aan de pandemische tegenwind van COVID-19 die ernstige gevolgen had voor wereldwijde paardenraces en wedstrijden.

Het bedrijf blijft zijn transformatiedoelstellingen nastreven, waarbij het bedrijf zijn kassaldo heeft verhoogd tot een gerapporteerde £ 17 miljoen na de verkoop van zijn Global Tote-activiteiten aan BetMakers en Bump 50:50 in stadia-gokeenheid aan de Canadian Banknote Company.

Tijdens een moeilijk 2020 onderstreepte CEO Richard McGuire de langetermijngroeistrategie van het bedrijf om de focus te behouden op de winst effectieve eenheden van het bedrijf, waarin Sportech zijn technologische voetafdruk binnen de Amerikaanse racerij wil vergroten.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.