Sportgigant Endeavour combineert de activa van IMG Arena en OpenBet

Home » Sportgigant Endeavour combineert de activa van IMG Arena en OpenBet

Sport en entertainmentgigant Endeavour heeft zijn sportdatarechtenbedrijf IMG Arena geïntegreerd onder de vlag van zijn sportsbookplatform OpenBet.

Door dit te doen hoopt het bedrijf zijn belangrijkste klanten binnen de mondiale sportweddenschaps- en kansspelsectoren beter van dienst te kunnen zijn door commerciële kansen beter te benutten, de twee holdings vormen enkele van de belangrijkste technologiemerken van Endeavour.

IMG fungeert als de datarechten en intelligentie-activa van Endeavour, gelanceerd door IMG Corporation in 2012, de operationele reikwijdte ervan werd in 2018 uitgebreid om meer sporttechnologie en data-innovaties voor sportweddenschappen te dekken nadat PASPA in de VS was ingetrokken.

Ondertussen werd OpenBet in 2022 door Endeavour overgenomen van Scientific Games, een igaming-productplatform, dit verbeterde de positie van het in New York gevestigde Endevor op het gebied van sportweddenschappen verder door de integratie van een spraakmakend, veelgebruikt B2B-platform.

In een Endeavour-verklaring werd de integratie uitgelegd: De geïntegreerde entiteit zal de individuele sterke punten en operationele expertise van beide mondiale bedrijven benutten, door de toonaangevende kansspeltechnologie, inhoud en diensten van OpenBet te combineren met de datarechten en mogelijkheden van IMG ARENA om een end-to-end-systeem te creëren. end sports data, technologie en content-ecosysteem voor gokoperatoren en rechthebbenden.

Endeavour President & COO Mark Shapiro voegde toe: Toen we OpenBet in 2022 overnamen, hadden we een holistische integratie met IMG ARENA voor ogen die een leider zou creëren in de wereldwijde gok-, sportdata- en technologie-industrie.

Vandaag markeert het hoogtepunt van die ambitie, door gebruik te maken van de complementaire sport- en entertainmentmogelijkheden van Endeavour, zullen we betekenisvolle waarde ontsluiten voor de sportrechten en intellectuele eigendom van onze eigendommen en geëxploiteerde eigendommen, en vooral, voor onze partners.

In de toekomst zal IMG ARENA opereren als een merk onder de vlag van OpenBet en haar pakket aan producten op het gebied van sportgegevens, integriteit en fanbetrokkenheid blijven aanbieden aan rechthebbenden, federaties, competities, evenementen, mediakanalen en kansspelbedrijven.

Het gecombineerde bedrijf zal worden geleid door Jordan Levin, CEO van OpenBet, die rapporteert aan Endeavour’s Shapiro, gisteren op de hoogte gebracht dat Freddie Longe, voormalig president van IMG ARENA, zal worden overgeplaatst naar een strategische adviserende rol binnen de nieuwe onderneming van OpenBet.

OpenBet verwelkomde de integratie van IMG ARENA om zijn status als toonaangevende leverancier van technologiesystemen voor tier-1 operatoren te behouden.

Bovendien zal de integratie OpenBet helpen nieuwe modulaire componenten, data-intelligentie en inhoud aan klanten over de hele wereld te leveren, veelbetekenend is dat OpenBet de uitgebreide berichtgeving over data en mediarechten van IMG ARENA heeft benadrukt, waarin het sporttechnologiebedrijf livestreaming en datafeeds levert voor meer dan 65.000 sportevenementen per jaar, als hoofdpartner van de UFC, MLS, PGA Tour, DP World Tour, USTA, EuroLeague en de NWSL.

We zijn uniek gepositioneerd als toonaangevend, end-to-end ecosysteem voor sportdata, technologie en content voor kansspelbedrijven, rechthebbenden en media, merkte Levin op.

Onze klanten en hun spelers centraal stellen in onze product en technologische innovatie blijft de sleutel tot ons voortdurende succes. Als geïntegreerd bedrijf zijn we gefocust op het bieden van een unieke oplossing aan competities, federaties en sportsbooks over de hele wereld.

Na een actief 2023 is het duidelijk dat Endeavour zijn commerciële strategie niet opgeeft, omdat het blijft zoeken naar innovatieve manieren om zichzelf te positioneren als een toonaangevend bedrijf op het gebied van sport en sportweddenschappen.

Opvallend is dat het bedrijf vorig jaar WWE overnam, ’s werelds grootste entertainmentbedrijf op het gebied van professioneel worstelen.

In het kader van de Endeavour-plannen fuseerde WWE met ’s werelds grootste MMA-promotie, UFC, om een gecombineerde entiteit van meerdere miljarden dollars te creëren.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.