Sportdata- en technologiebedrijf Stats Perform heeft een overeenkomst gesloten met de Italiaanse topklasse Serie A, voor de League, de Copa Italia en Supercoppa.

Het driejarige contract, dat loopt tot 2024, zorgt ervoor dat Stats Perform de gok- en datarechten voor het Italiaanse voetbal overneemt van IMG, en dekt de wedstrijdrechten in Italië, evenals de internationale streaming van weddenschappen en wedstrijddatarechten.

Volgens SportBusiness is het nieuwe contract van de Serie A met Stats Perform 45% waardevoller dan de eerdere weddenschappen en data-overeenkomsten van de competitie, deels vanwege het opnemen van meer voorraad dan eerdere partnerschappen.

IMG verwierf voor het eerst de gokrechten van de competitie in 2018, in een contract dat naar verluidt jaarlijks ongeveer € 361 miljoen (US $ 428 miljoen) waard was.

Tegen het einde van vorige maand startte de Serie A een biedproces voor zijn gok- en datapakketten, waarbij aanbestedingen werden uitgenodigd van een reeks potentiële partners.

Stats Perform heeft vervolgens de A-, B-, C-, D- en E-pakketten veiliggesteld, inclusief de eerder genoemde internationale en Italiaanse rechten.

Als de rapporten kloppen, betekent de deal een aanzienlijke uitbreiding van Stats Perform’s internationale portfolio van topvoetbalcompetities, met onder meer de Engelse Premier League, de Spaanse LaLiga, de Nederlandse Eredivise, de Amerikaanse Major League Soccer (MLS) en het Slowaakse Fortuna. Liga.

Buiten voetbal onderhoudt het in Chicago gevestigde bedrijf ook prominente partnerschappen met de England and Wales Cricket Board (ECB) en de Rugby Football League (RFL), waarbij de laatste deal de internationale Super League omvat.

Ondertussen lijkt de zoektocht van de Serie A naar een omroeporganisatie naast het veiligstellen van de gok- en datarechten, ook de laatste hindernissen te hebben overwonnen.

Vorige maand nam de Italiaanse antitrusttoezichthouder AGCM het besluit om geen voorzorgsmaatregelen te nemen tegen de overeenkomst tussen Telecom Italia (TIM) en digitale sportstreamingdienst DAZN over mediarechten op de topvlucht.

DAZN’s rivaal in de eerste biedingswedstrijd, Sky, had aanvankelijk een klacht ingediend bij de AGCM over de deal, waarbij TIM 40% van de investeringsvergoeding dekte toen DAZN het grootste deel van de binnenlandse omroepdekking naar de Serie A bracht.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.