De Australische race- en gokgigant Tabcorp heeft in de 12 maanden tot 30 juni 2021 weer winst gemaakt, gedreven door recordresultaten in zijn Lotteries & Keno-activiteiten en verbeterde prestaties in Wagering & Media.

Na een verlies van AU$870 miljoen in FY2020, boekte Tabcorp een winst van AU$269 miljoen in 2021, waarbij de totale omzet met 8,8% steeg tot AU$ 5,69 miljard en de EBITDA met 11,3% steeg tot AU$ 1,11 miljard.

Volgens de financiële overzichten, die woensdag begin woensdag werden gepubliceerd, groeide de omzet van Lotteries & Keno met 9,9% tot AU$ 3,21 miljard, inclusief een stijging van 27% in de digitale omzet van loterijen.

Digital was goed voor 32,8% van de totale loterijomzet in het jaar, zei Tabcorp.

De inkomsten uit Wagering & Media, waarin de media-activiteiten van Tabcorp voor paardenraces zijn opgenomen, stegen met 10,3% tot AU$ 2,30 miljard, inclusief een stijging van 16,8% in omzet en 27% stijging van de omzet van digitale weddenschappen.

Gaming Services was het enige segment met een jaar-op-jaar daling met een omzetdaling van 17,2% tot AU$183 miljoen.

Het bedrijf werd het hele jaar door zwaar getroffen door lockdowns en de implementatie van capaciteitslimieten in locaties met een vergunning, met name in de staat Victoria.

In het licht van de aanzienlijke uitdagingen van de COVID-19-pandemie, hebben onze bedrijven sterke operationele prestaties geleverd en een winstgroei met dubbele cijfers, aldus Tabcorp Managing Director en CEO David Attenborough.

Onze teams en zakenpartners werkten samen om de veranderende beperkingen te beheren en ons omnichannel bedrijfsmodel zorgde ervoor dat onze klanten konden blijven genieten van hun gok entertainment ervaringen.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.