Telefónica koopt La Liga-rechten terug voor € 1,2 miljard

Home » Telefónica koopt La Liga-rechten terug voor € 1,2 miljard

Het Spaanse telecommunicatiebedrijf Telefónica heeft van 2025 tot 2027 vijf live betaaltelevisiewedstrijden per week in de La Liga vastgelegd.

Telefónica betaalt 250 miljoen euro voor de helft van het seizoen 2024/25 en 520 miljoen euro per seizoen in 2026 en 2027 om de wedstrijden in Spanje uit te zenden.

In de eerste 18 weken zal het de eerste selectie games hebben, en de tweede selectie games in 17 weken, waardoor DAZN de resterende 45% van de La Liga-wedstrijden zal uitzenden.

Van dezelfde rechten heeft Telefónica enkele weken geleden afstand gedaan, vanwege beperkingen opgelegd door Comisión Nacional de los Mercados y la Competencia (CNMC), de Spaanse onafhankelijke mededingingstoezichthouder.

In 2021 kreeg de omroep vijf seizoenen verslaggeving van 2022/23 tot 2026/27.

Eind vorig jaar zette La Liga echter de helft van zijn pakket ter veiling, dit gebeurde nadat CNMC verschillende negatieve rapporten had gepubliceerd waarin werd gevraagd om het vijfjarige contract van Telefónica niet langer dan drie jaar te laten duren.

Na de veiling heeft de outlet met succes zijn aanbesteding opnieuw aangekocht, waarmee de competitie wordt toegevoegd aan zijn indrukwekkende portfolio van voetbalverslaggeving.

Het in Madrid gevestigde telecommunicatiebedrijf verzekerde zich al in 2020 van de rechten voor de UEFA Champions League, die aan het einde van dit seizoen afloopt. Telefónica verklaarde: Met deze (deal) consolideert Telefónica haar voetbalaanbod, zodat klanten van Movistar Plus+ tot 2027 100 procent van de competitiewedstrijden en UEFA-competities kunnen blijven genieten.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.