De Chinese gaminggigant Tencent heeft gezichtsherkenning geïntroduceerd om te voorkomen dat minderjarigen ’s nachts games spelen.

Het nieuwe gezichtsgebaseerde Midnight Patrol-systeem zal helpen bij het handhaven van een Chinese wet die in 2019 is aangenomen om verslaving aan videogames te voorkomen.

De wet verbiedt minderjarigen om videogames te spelen tussen 22.00 uur en 08.00 uur. Het verbod vereist dat gamers zich registreren met hun officiële ID’s, gekoppeld aan een nationale database.

Maar naar verluidt hebben kinderen de ID’s van volwassenen gebruikt in plaats van hun eigen identiteitsbewijs. Onder het nieuwe Midnight Patrol-systeem hoeven spelers niet te scannen wanneer ze beginnen met spelen, maar ze zullen worden gevraagd om hun identiteit te verifiëren als ze tussen 22.00 uur en 08.00 uur spelen, een bepaalde tijd spelen of een buitensporig bedrag uitgeven geld in het spel.

Op dat moment moeten ze een gezichtsherkenningsscan ondergaan om het spel voort te zetten.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.