De Duitse exploitant Tipico heeft zijn positie op de groeiende Amerikaanse markt voor sportweddenschappen versterkt via een ‘strategische alliantie’ tussen zijn Amerikaanse dochteronderneming en het digitale mediabedrijf Gannett.

Als resultaat van een vijfjarige overeenkomst wordt Tipico de officiële aanbieder van sportweddenschappen en igaming voor de op abonnementen gebaseerde mediaprovider, waarbij de kansen, rekwisieten, gratis te spelen games en goktrends worden geïntegreerd in het USA Today Network van laatstgenoemde.

Bovendien zal de exploitant gebruik kunnen maken van het publieksbestand van de USA Today Sports Media Group en USA Today Network, waaronder de veel bekeken sportsites MMA Junkie, Golfweek en For The Win, evenals meer dan 250 dagelijkse lokale verkooppunten.

Met betrekking tot marketing en sponsoring zal Tipico de NFL Wire Team-sites en de eerder genoemde For the Win co-branden.

Dit omvat de sponsoring door Tipico Sportsbook van de herlancering van de subsectie ‘Bet For The Win’ en het aanbieden van co-branded digitale kansenpagina’s in het USA Today Network in zowel gedrukte als digitale formaten.

Ten slotte zullen de partners samenwerken aan de integratie van ‘het hele jaar door aangepaste inhoud in het USA Today Network, te beginnen met het komende seizoen van de National Football League (NFL), met videoseries, column blogposts, nieuwsbrieven, wedstrijden, sociale media en evenementen.

We zijn verheugd om exclusieve toegang te krijgen tot Gannet’s portfolio van iconische merken en premium digitale eigendommen, zegt Adrian Vella, Tipico US Chief Executive Officer.

De integratie van hun toonaangevende media-eigenschappen met Tipico Sportsbook markeert een belangrijk moment nu we onze versnelling beginnen in de best-in-class redactionele activiteiten van Gannett in de VS en enorme lokale voetafdruk, in samenwerking met Tipico’s spelveranderende technologie, inclusief end-to-end gepatenteerde sportweddenschappen en igaming-producten, zullen Amerikaanse fans een slam dunk-combinatie bieden.

Productintegraties beginnen in augustus en vallen samen met de start van het seizoen van de National Football League (NFL) in gedrukte en digitale verticals met Tipico Sportsbook-kansen die verschijnen in de sportsectie van USA Today Network en het publiek van USA Today Sports Media Group toegang krijgt tot online kansen .

Ondertussen omvat de overeenkomst 90 miljoen aan Tipico-media-uitgaven met prestatie-incentives die aan Gannett moeten worden betaald voor verwijzingen van klanten, terwijl laatstgenoemde het recht heeft om tot 4.990 gewone aandelen te verwerven in de Amerikaanse bedrijven van het Duitse bedrijf – een minderheidsbelang – onder voorbehoud aan bepaalde voorwaarden en wetten.

Ons zeer betrokken publiek van meer dan 46 miljoen sportfans hunkert naar analyse, inzichten in weddenschappen, kansen en unieke functies die we zullen bieden met onze Tipico-alliantie, merkte Michael Reed, voorzitter en Chief Executive Officer van Gannett op.

Tipico voegt ongelooflijke expertise toe van hun Europese activiteiten en productmogelijkheden van de volgende generatie die onze sportliefhebbers en lokale consumenten een manier bieden om nog meer te investeren in de games en sporten waar ze om geven.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.