CNMI-gouverneur Ralph DLG Torres zegt dat hij bereid is een werkgroep te vormen die moet komen met een meer redelijke jaarlijkse verhoging van de licentievergoeding voor e-gamingmachines.

Vorige maand introduceerde Saipan een nieuwe wet die de licentievergoeding voor e-gaming effectief verdubbelt.

Exploitanten van speelautomaten zoals Mariana Entertainment, LLC en MP Holdings, LLC, de eigenaren van Club 88 en Saipan Vegas Resort waren fel gekant tegen de licentieverhoging en beweerden dat dit een einde zou maken aan hun bedrijf.

De exploitant volgde later in de maand en sloot zijn locatie.

Het heeft ook een rechtszaak aangespannen en beweerde dat de wet om een ​​aantal redenen ongeldig was, waaronder dat het werd voorgesteld door vertegenwoordiger Ralph Yumul, de broer van de CEO van Imperial Pacific International, een directe concurrent van de slotsalon .

Ze beweren ook dat de lokale delegatie van Saipan het kantoor van de burgemeester van Saipan geen 30 dagen de tijd heeft gegeven om het wetsvoorstel te herzien voordat het werd aangenomen, wat wettelijk verplicht is.

Torres zei dat hij hoopt dat de wetgevende delegatie van Saipan kan terugkomen en kijken hoe we de getroffen e-gaming-operators of andere potentiële bedrijven die binnenkomen kunnen behouden, en kijken hoe we een werkgroep kunnen hebben om aan te pakken bedenkingen.

Ik begrijp dat de zakelijke entiteiten worstelen met de nieuwe vergoedingen maar ik geloof dat er ook een oplossing moet zijn, zei hij.

Hij maakte ook van de gelegenheid gebruik om te zeggen dat de wetgever ook moet kijken naar het potentieel van internetgaming.

Ik hoop dat we die industrie over een jaar of zo hier kunnen hebben.

Dat zal ons allemaal, de economie, helpen en meer personeel mogelijk maken, nieuwe kansen creëren voor andere bedrijven en andere rimpeleffecten die goed zijn voor de CNMI, voegde de gouverneur eraan toe.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.