Toto Wolff heeft de strijd om het kampioenschap van dit jaar met Red Bull vergeleken met de rivaliteit van Mercedes met Ferrari in 2018 en 2019 – toen de intensiteit van de strijd zijn team “bijna op het breekpunt duwde.

Hoewel Mercedes een ononderbroken record van kampioenschapssucces heeft dat teruggaat tot 2014, kwam Ferrari in zowel 2018 als 2019 naar voren als hun sterkste uitdagers, en na 10 ronden van het seizoen 2018 leidde de Scuderia de Silver Arrows met 20 punten in het constructeurskampioenschap, terwijl Sebastian Vettel had bij de coureurs acht punten voorsprong op Lewis Hamilton.

Mercedes en Hamilton zouden hun rivalen in de tweede helft van het seizoen gaan reviseren, terwijl Ferrari in 2019 opnieuw een snelle auto had, met nieuwe rekruut Charles Leclerc aan de leiding, voordat de combinatie Mercedes-Hamilton opnieuw won.

De grootste schok, hun top drie coureurs en een gewaagde voorspelling – de eerste helft van het seizoen 2021 En bij het beoordelen van het seizoen van Mercedes voor de zomerstop, zei Wolff dat de huidige uitdaging van Red Bull – de Silver Arrows hebben slechts 12 punten voorsprong op de Hongaarse Grand Prix – deed denken aan die rivaliteit van Ferrari en legde uit hoeveel impact dit had op zijn team .

De afgelopen maanden waren heel intens, zegt hij :We hadden een goede periode in het vroege voorjaar – we waren in staat om sterk te concurreren in Portimao en Barcelona ​​en toen hadden we een paar races die echt slecht waren, te beginnen met Monaco en vervolgens Baku races die begonnen met een serie van vijf opeenvolgende overwinningen voor Rode stier.

Maar sindsdien hebben we op de een of andere manier onze grip gevonden, we hebben geleerd we hebben ontdekt hoe onze auto presteert op de nieuwe banden en ik denk dat we zijn teruggekeerd naar een veel betere plek in Silverstone en Hongarije.

Dit seizoen is erg intens, maar ook 2018 en vooral ’19 – toen we tegen Ferrari vochten – was het soms erg moeilijk.

We waren echt de grenzen aan het verleggen en dat betekent ook dat we elkaar bijna tot het breekpunt pushen om het kampioenschap te winnen.

Mercedes mag op dit moment het constructeurs klassement leiden, maar Wolff houdt vol dat ze Red Bull nog steeds achterna zitten in termen van rauwe autoprestaties – en ondanks de stress en spanningen van het werk, zegt hij dat zijn team moet genieten van de tweede helft van het seizoen.

Shovlin geschokt door het tempo van Mercedes – en het gat van Red Bull naar de Silver Arrows – in Hongaarse GP De hoop is één ding, de verwachtingen zijn iets anders, en de realiteit kan ook iets anders zijn, zei hij.

Ik denk dat wij de jager zijn, we benaderen dit met plezier – er is niets te verliezen voor ons omdat we een tekort hebben ten opzichte van onze concurrenten, dus we moeten gewoon winnen en de reis vol verwachting voortzetten, genieten van elk raceweekend en probeer het best mogelijke werk te doen en hopelijk is dat genoeg om tot het einde van het seizoen echt om het kampioenschap te strijden.

De strijd hervat eind augustus met de Belgische Grand Prix op Spa-Francorchamps.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.