De organisatoren van de Olympische Spelen van Tokyo 2020 zullen naar verwachting bijeenkomen om de toeschouwerscap te herzien, aangezien de gezondheidscrisis in het gastland Japan blijft escaleren.

Volgens Kyodo News overwegen de organisatoren om de toeschouwerslimiet te verlagen tot 5.000 lokale fans op elke Olympische locatie.

Het persbureau voegde eraan toe dat de schatting van 40% gebaseerd is op de veronderstelling dat alle evenementen met meer dan 5.000 kaarthouders en evenementen die na 21.00 uur plaatsvinden, achter gesloten deuren zullen plaatsvinden.

Evenementen omvatten de opening- en sluitingsceremonie, met in totaal 750 sessies waarvan er meer dan 300 zouden kunnen worden gehouden zonder aanwezigheid van fans als de herziene limiet wordt geïmplementeerd, volgens Kyodo News.

De Japanse premier, Yoshihide Suga, zei vorige week dat het hebben van geen toeschouwers nog steeds een mogelijkheid was, aangezien buitenlandse toeschouwers al verboden waren om naar de Spelen te reizen, terwijl Seiko Hashimoto, voorzitter van het organisatiecomité van Tokyo 2020, het publiek verzekerde dat het evenement zou worden op een veilige manier worden bewaard.

Het is niet zo dat we de Olympische Spelen koste wat kost met toeschouwers willen organiseren”, herhaalde Hashimoto op een persconferentie.

Vorige maand werd besloten dat de binnenlandse toeschouwerslimiet zou worden vastgesteld op 10.000 mensen na veel discussie tussen functionarissen, hoewel individuen die verbonden zijn met sponsors van de Spelen of afgevaardigden van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) als organisatoren worden aangemerkt en daarom niet worden meegeteld bij de limiet .

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.