Tyrese Haliburton, Pascal Siakam & de nieuwe Indiana Pacers

Home » Tyrese Haliburton, Pascal Siakam & de nieuwe Indiana Pacers

Van het hosten van All-Star Weekend tot het produceren van de grootste handel tot nu toe, de Pacers verlaten dit seizoen hun stempel.

Maar heeft het momentum in Indiana blijvende kracht?

Na drie opeenvolgende verliezende seizoenen zijn de Pacers op weg om hun eerste winnende record te registreren sinds 2019-20, en ze doen het terwijl ze een opwindend merk basketbal spelen en plezier hebben. Zittend op 23-17, komen fans in Indy naar buiten om een nieuwe en verbeterde Pacers-ploeg te bekijken.

En nu All-Star Weekend over een paar weken naar de stad komt, werken de franchise en de stad samen om de rest van de competitie te laten zien wat Indianapolis te bieden heeft.

Wat heeft Indiana precies te bieden?

Laten we beginnen met de motor van wat momenteel een historisch grote overtreding is in point guard Tyrese Haliburton, die de competitie leidt in assists met 12,5 per wedstrijd, terwijl hij ook een carriere-high 23,6 punten per wedstrijd binnenstroomt.

Om nog maar te zwijgen van het feit dat Hali een van de meest waardevolle spelers van de competitie is met betrekking tot zijn contract, en het laatste jaar van zijn rookie-deal uitspeelt voordat zijn vijfjarige verlenging van $ 205,9 miljoen begint.

Het lijdt geen twijfel dat Haliburton het traject van deze franchise onmiddellijk heeft veranderd. Toen de bewaker vanuit Sacramento naar Indy werd geruild voor Domantas Sabonis, vond hij nog steeds zijn houvast in de NBA. We wisten dat hij goed was, maar de jury was nog steeds uit of hij een franchise-middenstuk kon zijn.

Nou, dat is niet langer een vraag, met de organisatie die op volle kracht vooruit duwt bij het bouwen rond zijn ster spelmaker, ze deden dit in het laagseizoen door Bruce Brown te contracteren en te ruilen voor Obi Toppin, zowel plug-and-play-jongens die gedijen naast een speler als Haliburton.

Het is duidelijk dat deze slimme zakelijke bewegingen werkten, wat blijkt uit Indiana’s die tot nu toe boven de .500 blijven boven de .500 liggen en slechts een halve wedstrijd achter de New York Knicks en Miami Heat in de Eastern Conference. Maar het was duidelijk dat, ondanks een optreden in de inaugurele finales van het In-Season Tournament, de opkomende Pacers nog steeds achter de top van kanshebbers stonden, zoals de Boston Celtics, Milwaukee Bucks en Philadelphia 76ers.

Haliburton wil meer, ook frontmanagers Kevin Pritchard en Chad Buchanan wilden meer.

Op zoek om te profiteren van wat tot nu toe een succesvol seizoen voor Indiana is geweest, gingen Pritchard en Buchanan naar buiten en maakten tot nu toe de grootste plons van TradeSZN, en verwierf Pascal Siakam van de Toronto Raptors, Siakam tweevoudig All-Star en NBA-kampioen, zou het stuk kunnen zijn dat dit team in dat bovengenoemde bovenste laag van kanshebbers katapulteert en hier is waarom.

Weet je nog dat spannende merk basketbal dat Indiana speelt?

Dat was code voor snel – de Pacers gemiddeld een competitie-hoge 106,5 bezittingen per wedstrijd, ze zijn het gevaarlijkst in de overgang, waar Haliburton een sluipschutter is als het gaat om het vinden van zijn teamgenoten voor open uiterlijk.

Siakam, die veel van zijn grote tegenhangers in het stof achterlaat, terwijl hij ook een van de meest efficiënte spelers in overgangssituaties is.

Bovendien speelt hij gewoon hard, wat een lange weg kan gaan in een team als Indiana, dat gezegd hebbende, de handel voor Siakam kwam met een prijs.

Weet je nog Bruce Brown, de speler die Indiana op zoek ging om in het laagseizoen te tekenen op de hielen van zijn kampioenschap met de Nuggets?

Hij werd naar Toronto gestuurd in de deal, samen met drie eerste ronde picks.

Dat is niet alleen, maar Siakam zit ook in het laatste jaar van zijn huidige contract, voorafgaand aan de handel waren er geruchten dat Siakam geen verlenging op lange termijn bij bepaalde teams zou ondertekenen, dus Indiana moet zich vrij goed voelen over de kansen om hem dit offseason opnieuw te ondertekenen als de franchise dat soort ontwerpkapitaal opgeeft voor een mogelijke huur.

En die uitbreiding zal niet goedkoop zijn, het salaris van Siakam voor dit seizoen is bijna $ 38 miljoen, wat waarschijnlijk het begin is van zijn volgende deal, vermoedelijk met de Pacers.

Hij zal waarschijnlijk eisen in het bereik van $ 40-50 miljoen, wat klinkt als veel voor een speler die de 30 nadert, en hoewel het zeker geen klein aantal is, moet je er rekening mee houden dat de salarislimiet jaarlijks zal stijgen.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.