De UK Gambling Commission (UKGC) heeft een gestage afname van online gokactiviteiten gemeld, aangezien Britse regeringen hun COVID-19-vergrendelingsbeperkingen versoepelen.

De Commissie blijft het online gokgedrag dat wordt beïnvloed door COVID-19 en lockdown-omstandigheden volgen, op basis van gegevens van gelicentieerde exploitanten die zijn geregistreerd tussen maart 2020 en mei 2021.

In mei registreerde de UKGC een daling van 14% in het aantal actieve online gokaccounts tot 10,8 miljoen, waarmee ze zich onder de 12,5 miljoen spelers registreerden die in maart en april werden geïndexeerd.

Met een lagere deelname van spelers, daalde de GGY voor online gokken in May tot £ 5,3 miljard, een daling van 5% ten opzichte van de £ 5,6 miljard in april.

De resultaten van mei zagen het aantal actieve sportsbook-accounts dalen tot 5,1 miljoen, een daling van 24% ten opzichte van de piek van 6,7 miljoen accounts in april, toegeschreven aan een sterke betrokkenheid bij het Grand National Festival.

GGY-dalingen werden over de hele linie geregistreerd, waarbij sportweddenschappen dit jaar de laagste maand noteerden met £ 238 miljoen – een cijfer dat zal worden overtroffen door spelers die wedden op de UEFA Euro 2020-kampioenschappen van deze zomer.

Uit de resultaten bleek echter dat Slots GGY in de periode was gestegen tot £ 211 miljoen, aangezien het aantal spins met 2% toenam, ondanks dat actieve accounts met 5% daalden tot 3 miljoen.

Naast het registreren van gegevens van exploitanten, is de Commissie begonnen met het publiceren van kwalitatieve consumentenfeedback uitgevoerd door 2CV, waarbij het gedrag van online gokkers tijdens de pandemie periode wordt onderzocht en bevraagd.

De Commissie verklaarde dat de kwalitatieve feedback de thema’s ondersteunde die werden gepresenteerd door haar kwantitatieve onderzoek, waarin deelnemers aangaven meer tijd aan gokken te besteden dan vroeger en enige experimenten’ hadden met nieuwe gok producten.

We erkennen dat het land nu een andere fase ingaat nu we de lockdown blijven versoepelen, staat in de UKGC-verklaring.

Exploitanten moeten zich nog steeds bewust zijn van het potentieel van sommige consumenten om hun uitgaven aan een aantal van de meer intensieve producten te verhogen, terwijl ze zich tegelijkertijd bezig blijven houden met wedden op echte evenementen.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.